Spanairs værdi styrtdykker

Den tragiske ulykke med et Spanair-?y onsdag eftermiddag i sidste uge har skåret omkring en tredjedel af værdien af det SAS-ejede ?yselskab, vurderer analytiker. SAS medgiver, at billetsalget på kort sigt lider under tragedien, skriver Børsen i dag.

 

  

»Spanair har ikke den samme værdi i dag som før ulykken. På den korte bane har det sænket værdien yderligere i Spanair,« siger senioranalytiker Jacob Pedersen fra Sydbank.

 

 

 

Sidste sommer havde Jacob Pedersen en værdiansættelse på Spanair på 4 mia. svenske kr., som senere er nedjusteret til 3-3,5 mia. svenske kr.

  

 

»Vi er i hvert fald under 2 mia. svenske kr., som jeg ser det i øjeblikket,« vurderer Jacob Pedersen.

 

 

 

SAS er ikke meget for at udtale sig om de økonomiske konsekvenser, da ulykken fortsat er så tæt inde på livet. Men erkender dog, at det har konsekvenser.

 

 

»Ulykken får en vis effekt,« siger IR-chef Sture Stølen og forklarer, at erfaringen fra blandt andet ulykken i Milano i 2001 er, at effekten normalt er kortsigtet, og at kunderne forholdsvist hurtigt vender tilbage.

  

 

I det seneste år er mange europæiske ?yaktier faldet 70-80 pct., og vurderingen fra Jacob Pedersens side i forhold til Spanair er, at dette selskab ville være faldet yderligere 10 pct., hvis det havde været en selvstændig børsnoteret aktie. 

Skrevet af Hanne Aaen Lassen

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.