Spanien er bedste turistland

spanien, Madrid, Gran Vía loTURISME: For første gang indtager Spanien førstepladsen i rejse og turisme, viser ny 500 sider lang rapport fra World Economic Forum, der har set på 141 lande i verden. Danmark blev nr.27.

Kultur, infrastruktur, hygiejne og it-infrastruktur er nogle af de 14 parametre 141 af verdens turistlande er vurderet på i ny rapport fra World Economic Forum.

Ifølge rapporten, som FDM travel har kigget på, topper Spanien for første gang listen foran Frankrig, Tyskland, USA og England. Danmark er placeret på en 27. plads.

For første gang var der sidste år over en million danske ankomster til Spanien. Også sidste år satte Spanien rekord i antallet af udenlandske turister – tallet endte på næsten 65 millioner udenlandske ankomster.

”Rapporten giver Spanien topkarakter når det gælder kultur og kulturarv. Spanien scorer også højt på underholdning, restauranter, natteliv og attraktioner. Det er også noget af det, de danske rejsende fremhæver, når de forklarer, hvorfor Spanien er deres favoritrejsemål”, siger adm. direktør i FDM travel, Jan Lokhart.

I følge rapporten er Spanien det tredje mest besøgte land i verden. Mange af de europæiske lande har, ifølge rapporten, fremmet niveauet på kulturelle attraktioner, så de er blevet en magnet for turister. Den konklusion deler FDM travels adm. direktør: ”I dag kan man f.eks. bestille billet hjemmefra til de største seværdigheder,” siger Jan Lokhart.

Flere nøgletal fra rapporten: Uden for Europa klarer USA sig bedst med en fjerdeplads. USA havde sidste år 74 millioner internationale besøgende.

Europa har seks økonomier i top 10, hvilket i rapporten begrundes med verdensklasse turisme, infrastruktur, hygiejne og den frie bevægelighed over grænserne. Frankrig rangerer som en samlet to’er og fortsætter med at tiltrække de fleste turister, med over 84 mio. ankomster.

Danmark scorer højest på informations- og kommunikationsteknologi, som blandt andet ser på mobile services og bredbånds tilgængeligheden.

Der er link til hele rapporten via FDM’s hjemmeside.