Spansk flyselskab kåret som Årets Regionalselskab

Vueling A320Spanske Vueling modtog i går prisen som ’Regional Airline of the Year’. Det hastigt ekspanderende selskab betjener bl.a. København fra fire lufthavne i Spanien og Italien.

Prisen blev uddelt af organisationen CAPA ved World Aviation Summit 2013 i Amsterdam. CAPAs luftfartpriser uddeles hvert år til flyselskaber, lufthavne og leverandører, der har spillet særlig rolle i luftfartindustrien.

Vuelings koncernchef, Alex Cruz, siger om prisen: “Nøglen til vores succes ligger i en effektiv omkostningsstyring, en innovativ tilgang til at skabe omsætning og ikke mindst et stærkt team. Vi har siden starten haft en stærk virksomhedskultur og fasttømrede værdier, som medarbejderne kan identificere sig med, og som gør os til en stærk spiller i et udfordrende marked.”

CAPA var tidligere en forkortelse for Centre for Asia Pacific Aviation, men kalder sig i dag: Centre for Aviation.

Vuling fik bl.a. prisen for at skabe nye forretningsmuligheder inden for luftfart, f.eks. integrationen i reservationssystemerne, Global Distribution System (GDS). Vuelings codeshare-aftaler med andre flyselskaber og etableringen af flyforbindelser med Barcelona som hub fremhæves også som en af selskabets styrker sammen med lanceringen af Excellence Business Class, der inkluderer alle de services, forretningsrejsende har behov for.

Vueling vil næste sommer flyve over 250 ruter på tværs af Europa, Mellemøsten og det nordlige Afrika med en flåde bestående af 91 Airbus A320 og A319 fordelt på 16 baser. Vueling er lige nu det største luftfartselskab i Barcelona-El Prat og Firenze lufthavn, det næststørste i Rom-Fiumicino og det fjerdestørste i Amsterdam-Schiphol og Bruxelles.