Spansk intervalstrejke også i denne uge

0

flyvelederSTREJKE: Otte gange to timer vil de spanske flyveledere strejke, og nu mangler der 12 timer i denne uge.

De spanske flyveledere ligger i konstant strid med myndighederne, og denne gang gælder det en serie på otte strejkedage med arbejdsnedlæggelse á to gange to timers varighed, men nok til at forrykke hele trafikken.

Det skete i fredags og i søndags, og det gentages kommende onsdag, fredag og søndag i tidsrummet 10-12 om formiddagen og 18-20 hen under aften.

Det kan blive endnu værre, men ifølge spansk lov skal flyvelederne altid have besat pladserne med 70 procent – men derudover har det vist sig, at folk pludseligt kan blive syge – sådan noget sker jo!

Da 80 procent af Spaniens turister kommer med fly, siger det sig selv, at det skaber lange køer i lufthavne og en del aflysninger. Mallorca har været hårdt ramt. Tusinder af briter har måttet sendes på hotel. På De Kanariske Øer har man forudreserveret et stort antal hoteller til strandede flypassagerer.

På Fuerteventura har turistorganisationen reserveret 1.300 senge til passagerer, som måske ikke kan komme hjem.

Fra Spies Rejser siger informationschef Torben Andersen: ”Vi har kun passagerer til Mallorca fredag, og vi har en afgang, som ikke berøres af strejkeperioderne.”

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz