Hotellet H10 Costa Adeje Palace i byen Adeje på det sydøstlige del af Tenerife har haft en italiensk gæst med coronavirus. Nu er hotellets gæster i karantæne indtil det er konstateret om andre er smittet. PR-foto fra H10 Costa Adeje Palace.

Spansk turisthotel i coronavirus-karantæne

En italiensk turist på hotel på spanske Tenerife er smittet med coronavirus, hotellet har to danske gæster. Også coronavirus i Norditalien. ”Vi sætter ikke salgsrekorder i disse dage,” siger rejsebureaudirektør.

Den kinesiske coronavirus, også kaldet covid-19 (Corona Virus Disease 2019), er rykket tættere på Europa med større og mindre udbrud i blandt andet Norditalien og senest på den største af de spanske kanarieøer, Tenerife.

Bravo Tours oplyser til TV2, at mindst to danskere sammen med flere hundrede andre turister er blevet sat i karantæne på hotellet H10 Costa Adeje Palace i byen Adeje i den sydøstlige del af Tenerife.

Det sker efter, at en italiensk turist, der har opholdt sig på hotellet, mandag blev konstateret smittet med coronavirus, oplyser de spanske myndigheder, der har lagt sikkerhedszone omkring hotellet, så ingen kan komme ud eller ind.

Ifølge de spanske sundhedsmyndigheder skal samtlige gæster på hotellet nu testes for coronavirus, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Forvirring gjorde tirsdag morgen, at TUI også antog, at man havde tre danskere på det pågældende hotel, der er i karantæne. Men de tre TUI-gæster var blot på vej til hotellet, men har nu fået et andet hotel.

Charterarrangører følger rejsevejledninger
Formanden for Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening, administrerende direktør for Spies i Danmark, Jan Vendelbo, oplyser til STANDBY.dk, at RID’s medlemmer altid følger anvisningerne i rejsevejledningerne fra Udenrigsministeriet. RID har ikke udsendt separate informationer til sine medlemmer forbindelse med coronavirussen på hotellet på Tenerife.

Selve Spies har i øjeblikket 961 danske gæster på Tenerife og sender årligt 20.000 danskere på charterferie til Tenerife. Øen er den næststørste vinterdestination hos Spies.

Udenrigsministeriet har netop på sin hjemmeside oprettet særligt afsnit med fokus på coronavirussen og blandt hotline til Sundhedsstyrelsen.

Flere tilfælde af coronavirus i Norditalien
I Italien er der et stigende antal smittede – men primært koncentreret om de nordlige regioner Emilia-Romagna, Lombardiet, Piemonte og Veneto, der blandt andet har mange skiturister i denne tid.

In-Italia er et af de største danske rejsebureauer når det gælder Italien, herfra siger administrerende direktør Lars Henriksen til STANDBY.dk:

”Vi kan godt mærke, at vi her de sidste par dage ikke har slået salgsrekorder. Nogle gæster ringer og er bekymret. Men vi sælger ikke skirejser til Norditalien, vi har i øjeblikket kun en 30-40 gæster på storbyferie i Rom.”

In-Italia har på årsbasis cirka 30.000 gæster i Italien, koncentreret om typiske sommerferie-destinationer som Toscana og rejserne blandt andet hertil starter først ved påsketid, siger Lars Henriksen.

Coronavirus: Over 2.700 døde og 80.000 smittede
Ifølge hjemmesiden worldometers.info/coronavirus, der løbende opdaterer status på den kinesiske coronavirus, er mindst 2.707 døde af virussen. 2.264 af dødsfaldene er sket i Kina – resten i, nævnt alfabetisk, Filippinerne, Frankrig, Hong Kong, Iran, Italien, Japan, Sydkorea og Taiwan.

Foreløbig er der nu over 80.328 smittede med lungebetændelsen i 37 lande verden over, primært i Kina.

Relaterede artikler:

Luftfartsaktier bløder på alverdens børser

Virusfrygt berører kun få erhvervsrejser til Asien

2020: Første år med passagerfald siden finanskrisen