Illustration af en af svenske Braathens Regional Airlines' fem kommende Airbus A319’ere, der blandt andet skal flyve for Spies. PR: BRA Braathens Regional Airlines.

Spies bekræfter ny serie fra Aarhus

Fra maj til oktober næste år udvider Spies i Aarhus Airport med en ugentlig flyvning til Mallorca. Det sker via nyt samarbejde med svensk flyselskab, der skal give Spies 30.000 ekstra pladser.

Spies øger fra maj til oktober næste år med en flyvning på fredage fra Aarhus til Mallorca, fløjet af svenske BRA med Airbus A319-fly, der kan tage 145 passagerer.

Mens rejsebureauet Spies i år forventer at sende 230.000 gæster på ferie fra Danmark, to ud af tre i sommerhalvåret, bliver der cirka 30.000 ekstra pladser næste år hos Danmarks største charterarrangør.

Det skyldes et kommende samarbejde med BRA, Braathens Regional Airlines, der allerede har rutefly til Aarhus Airport fra Gøteborg og Stockholm.

Det svenske regionale flyselskab øger i nær fremtid flåden med blandt andet fem Airbus A319, hver med plads til 145 passagerer. De fem A319 skal primært opereres som charterfly for Nordic Leisure Travel Group, der blandt andet omfatter rejsearrangørerne Ving og Spies.

Sunclass Airlines, flyselskabet i Nordic Leisure Travel Group som også tæller Spies, fløj i skolernes sommerferie i år 92 procent af Spies’ gæster. Resten klares primært af Jettime.

A319-flyene fra BRA er på grund af deres størrelse velegnede til regionale lufthavne i Sverige, Norge og Danmark, hvor A321’erne fra Sunclass Airlines med 212 sæder er for store. BRA skal for Nordic Leisure Travel Group flyve fra cirka 30 skandinaviske lufthavne under navnet Braathens (BRA-navnet egner sig ikke til det engelsktalende internationale marked, red.) til ti destinationer i Grækenland, Spanien, Tyrkiet, Kroatien og Cypern.

Mallorca er Spies’ største sommerdestination
Spies’ største rejsemål i sommerhalvåret er netop Mallorca, der i år har over 20 procent af rejsearrangørens gæster. Herefter følger Kreta, Rhodos, Cypern, Gran Canaria og Alanya i Tyrkiet.

Spies’ produktchef, Carlos Cebrian, har tidligere oplyst til Standby.dk, at Spies næste sommer udover BRA-afgangene fra Aarhus, overvejer mere kapacitet med Sunclass Airlines fra Odense til Mallorca. ”Det kan ske via det kommende samarbejde fra april næste år med BRA og deres Airbus A319,” sagde Carlos Cebrian og tilføjede:

”I alt forventer vi, at BRA fra april næste år skal flyve cirka 30.000 Spies-gæster fra Danmark – det vil i så fald være cirka 30 procent flere udbudte sæder næste sommersæson end i år.”

Udover Odense påtænker Spies med BRA-samarbejdet også at rykke ind i Aarhus Lufthavn, hvor man i dag nærmest ikke har nogen aktivitet.

3.190 Spies-pladser fra Aarhus til Mallorca
Aarhus Airport oplyser i en pressemeddelelse i dag, at Spies via samarbejdet med BRA næste år hver fredag mellem 26. maj og 13. oktober vil flyve en ugentlig afgang fra Aarhus Airport til Mallorca. I alt udbyder Spies dermed 3.190 gæster til den store spanske Middelhavsø.

I pressemeddelelsen siger Brian Worm, administrerende direktør i Aarhus Airport: ”Det er meget tilfredsstillende, at Spies nu styrker vores samarbejde med endnu en destination. Samtidig er det en stor fornøjelse, at Spies teamer op med BRA, der er en af lufthavnens gode samarbejdspartnere, det lover godt for fremtiden.”

Aarhus Airport A/S’ ambition er at være østjydernes foretrukne lufthavn og forbinde Østjylland med populære storbyer og andre attraktive rejsemål, oplyser lufthavnen. Med afgange til destinationer i hele Europa sigter lufthavnen mod at imødekomme forventningerne hos det jyske erhvervsliv såvel som hos fritidsrejsende i lufthavnens optageområde, der er Jyllands største.

Til den kommende sensommer er Aarhus Airport færdig efter en totalmodernisering og udvidelse til dobbelt størrelse, lyder det fra lufthavnen. Aarhus Airport ejes af Aarhus Kommune, Syddjurs Kommune, Norddjurs Kommune og privatinvestor Jens Stausholm. Det tager cirka 35 minutter at nå Aarhus Airport fra centrum af Aarhus, oplyses det.

Relaterede artikler:

Spies: Tæt på samme passagertal som før corona

Leder efter nye investorer til Aarhus Airport

Nyt dansk lufthavnshotel klar til september