Spies-gruppen har fremtidens finansiering på plads

Nordic Leisure Travel Group med blandt andet Spies har netop fået tiltrængt finansieringspakke. ”Den dækker så langt som vi kan se,” siger Spies’ direktør. Men opsigelser kan ikke undgås.

En af Nordens største rejsekoncerner fik fredag de sidste detaljer på plads om en nødvendig forstærket finansiering af Nordic Leisure Travel Group, NLTG. Men koncernen skal stadig skære over 25 procent af sine omkostninger, blandt andet ved opsigelser.

Nordic Leisure Travel Group tæller i Danmark såvel Spies som koncernens flyselskab, Sunclass Airlines, der har hovedkvarter i Københavns Lufthavn. I Sverige og Norge er det turoperatøren Ving, mens det finske familiemedlem er Tjäreborg. Hertil kommer koncernens hoteller.

Til STANDBY.dk sagde Spies’ administrerende direktør, Jan Vendelbo, lørdag:

”Vi har nu med vores ejere fået finansiering på plads så vi kan komme videre i den form, vi virkelig ønsker, hvor vi stadig har hele vores nuværende struktur med flyselskab (Sunclass Airlines, red), hoteller og rejsearrangører samlet under én hat.”

Da ingen ved hvornår blandt andet charterbranchen er tilbage til det ”normale,” tiden før coronakrisen, havde også NLTG, brug for yderligere likviditet.

Nordic Leisure Travel Group, NLTGG, ejes af Petter Stordalens Strawberry Group (40 procent) samt to nordiske investeringsfonde. Altor, også med 40 procent, mens TDR Capital har de resterende 20 procent.

De nødvendige finansielle muskler
”Men nu har vi fået denne løsning og har dermed de nødvendige finansielle muskler til at komme igennem krisen. Nu står vi på sikker finansiel grund,” siger Jan Vendelbo der ikke ønsker at oplyse, hvor mange penge NLTG har fået tilført med den nye løsning.

”Med god støtte af vores ejere og finansielle institutioner kombineret med lånemuligheder har vi en solid økonomisk platform. Vi har arbejdet med forskellige langsigtede scenarier. Nu har vi stor tryghed for såvel Nordic Leisure Travel Group som vores kunder, og er ikke mindst glade for, at Sunclass Airlines er med i løsningen,” siger Jan Vendelbo og tilføjer:

”Vi skal stadig tilpasse vores organisation. Sunclass har allerede udført et enormt arbejde, så flyselskabet kan føres videre. Var det ikke sket, havde det været tvivlsomt, om vi havde haft flyselskabet med igennem dette. De ansatte i Sunclass er gået ned i løn og der er kommet nye aftaler med leasingselskaber, der ejer flyene.”

Fyringsrunde
Nordic Leisure Travel Group arbejder videre med at få økonomien tilpasset i resten af gruppen. I første omgang er den store IT-afdeling blevet tilpasset, så der nu er 25 procent færre ansatte.

”Samlet skal vores omkostninger ned med 25-30 procent. Her gennem sommeren kigger vi på den resterende del af gruppen, så vi kommer frem til en optimal ny organisationsstruktur. Det vil desværre betyde færre medarbejdere. Hvor mange, ved jeg ikke, for det en proces, vi er i gang med,” siger Jan Vendelbo.

Sunclass Airlines flyver igen 25. juli
Mens blandt andet Spies denne sommer forudser kun at have et indeks på 15 procent af antallet af gæster sidste sommer, har rejsebureauet allerede nu mange bookinger til næste sommer. ”Sunclass Airlines begynder at flyve igen 25. juli, denne sommer flyver vi i første omgang navnlig til Rhodos, Kreta og Mallorca. Senere kommer for eksempel Cypern og Gran Canaria,” siger Jan Vendelbo og tilføjer:

”Vi ved jo ikke, hvornår efterspørgslen er tilbage på fuld kraft. Derfor var det nødvendigt med en tryg finansieringspakke, der dækker så langt frem som vi kan se. Det skal være trygt at allerede nu at booke næste sommers ferie hos os.”

Relaterede artikler:

”Coronakrisen er kun et lille dyk – på den lange bane”

”Vi fulgte regeringens vejledning – nu skal vi starte forfra”

“Vi kommer til at foretage tilpasninger”