Spies, Danmarks største rejsearrangør, har sammen med resten af familien i Thomas Cook Northern Europe fået undersøgt rejsevanerne for de nordiske turister. Her er det den græske ø Korfu, foto: Spies.

Spies klar med nye rejsetendenser

Øgede klimakrav, mindre plastic, større krav til hotellets restaurant og design samt kortere rejsetid. Der er masser af nye tendenser i Spies’ første og netop offentliggjorte Ferierapport.

Med hjælp fra op mod 19.000 besvarelser fra nordiske rejsende – herunder 4.000 danske – har Thomas Cook Northern Europe med blandt andet danske Spies via analyseinstituttet YouGov fået gennemført en meget omfattende undersøgelse af de nordiske rejsevaner.

Den er sammenfattet i den netop udgivne Ferierapporten fra Thomas Cook Northern Europe, hvis resultater i dag blev præsenteret hos Spies på det danske marked.

Den 40 sider lange rapport peger blandt andet på tendenser, fakta og tanker om feriedrømme og ferieplaner hos indbyggerne i Danmark, Sverige, Norge og Finland, hedder det i rapporten.

Af de 19.000 besvarelser er 2.000 ”respondenter” på mellem 18 og 35 år trukket ud for at give Ferierapporten et svar på ønskerne fra ungdommen – fremtidens rejsende.

Ferierapporten peger blandt andet på syv ”in-tendenser,” disse er: hotelrestauranten, en destination i sig selv under ferien; syv ud af ti mener hotellets restaurant er vigtig når de booker ferien. Et vigtigt punkt er for eksempel, at hotellets restaurant er leveringsdygtig i veganske retter, altså grønne menuer.

Designhoteller er vigtige
Selve hotellet bliver også stadig mere vigtigt for den rejsende, flotte designhoteller, for eksempel Spies’ egne, kan tiltrække både gamle og nye kunder til klassiske sol- og badedestinationer.

Designhotel gør den klassiske charterrejse “hip.” Da Spies for nylig åbnede et nyt designhotel, Sunprime Tamala Beach i Gambia, havde 97 procent af gæsterne aldrig før besøgt Gambia, mens 40 procent af gæsterne var nye Spies-kunder.

Meget kan ændre sig med kort varsel, men ifølge Ferierapporten er Tyrkiet atter tilbage blandt favoritrejsemålene efter flere års politisk ustabilitet af flere årsager.

En anden plustendens er en stigende efterspørgsel på rejsemål tættere på Norden i vintersæsonen – altså for eksempel de Kanariske Øer, men også Gambia, Kap Verde og Egypten. Men Thailand står også højt prioriteret hos gæsterne fra Thomas Cook Northern Europe.

Om sommeren – for eksempel i år og næste år – har Thomas Cook-selskaberne denne top fem: Mallorca, Rhodos, Cypern, Tyrkiet og Kreta.

Svarerne i Ferierapporten viser også stor interesse for bæredygtighed hele vejen gennem systemet.

Det er alt fra så lidt plastic som muligt, at droppe besøge i dyreparker hvor dyrene ikke har det optimalt, at være med til at gøre rent på stranden, at hotellerne og flyrejsen er så bæredygtig som mulig og meget andet.

Meget er yt
Ferierapporten kigger også på svar fra de deltagende potentielle rejsegæster.

Kokosolie er so last season” hedder en af overskrifterne – med budskabet: at ligge og stege i kokosolie er ikke længere noget der tilstræbes. Især ikke hos de 18-35 årige. At sole sig virker kun tiltrækkende for seks procent ved bestilling af rejsen, står der.

De andre minuspunkter er at der skal bruges mindst muligt plastik, at det ikke bare gælder om ubegrænset pubcrawl og natklubbesøg – og skal der drikkes skal det være kvalitetsdrinks. Kun tre procent af de 18-35 ser drikkeri som hovedformålet med ferierejsen.

Og i stedet for at besøge forlystelsesparker, vandlande og dyreparker vil to ud af tre hellere på udflugter, der støtter lokalsamfundet.

Relaterede artikler:

Spies klimakompenserer alle flyrejser

Spies kan komme på kinesiske hænder

Spies tilbyder charterrejse med tog i Europa