Jan Vendelbo, i midten med lyseblå skjorte, omgivet på tagterrassen i Ørestad af kolleger hos Spies ved den interne reception i forbindelse med hans 60-årsreception. Foto: Henrik Baumgarten.

Spies-kollegerne fejrede Jan Vendelbo

Spies’ direktør, der forleden rundede 60 år, er ”jysk og har benene på jorden – med lidt svensk accent,” lød et af skudsmålene, da der forleden var intern reception hos Spies for Jan Vendelbo.

Spies er Danmarks største rejsebureau og der har i forbindelse med coronakrisen været mange hårde udfordringer. Men smilene er på vej tilbage, også hos dets administrerende direktør siden 2012, Jan Vendelbo. I 1985 udskiftede han jobbet som kommis i Kvickly i fødebyen Odder med at blive airgude hos Spies’ flyselskab, det daværende Conair, i dag er det Sunclass Airlines.

Rejsevejledningerne er snart ophævet indenfor EU- og Schengenlandene, så der var smil på tagterrassen i Ørestad med den flotte udsigt mod blandt andet Københavns Lufthavn. Her var der nemlig fredag eftermiddag en intern reception for Jan Vendelbo, der torsdag havde rundet de 60 år. Og Jan Vendelbo kan fra tagterrassen på gode dage næsten se det sydsvenske, hvor han har boet en årrække med familien.

Første taler var – via video – koncernchef for Spies’ moderselskab, Nordic Leisure Travel Group. Magnus Wikner sagde i sin korte tale blandt andet:

”Til lykke til Jan Vendelbo, manden myten og legenden. Jeg er så utrolig glad for alt, hvad du gør, for den ven, du er, og for hvad du har gjort med Spies, og dine bidrag til Nordic Leisure Travel Group. Det er helt fantastisk, på samme måde som du er en fantastisk person.”

Hyldest fra medarbejderne
Fra Margit Suhr, personalechef hos Spies, lød det blandt andet: ”Du er dedikeret, motiverende, sjov, inspirerende og ambitiøs. Jeg er overbevist om, at vores allesammens arbejdsplads ikke havde været den samme, hvis det ikke havde været for dig. Af alle dine bedrifter, er jeg særlig stolt af, at du altid har prioriteret medarbejderne.”

Personalechefen havde bedt Spies’ medarbejdere sætte nogle ord på Jan Vendelbo. Blandt disse var:

”Han er et fantastisk forbillede. Han har en fantastisk evne til at holde os alle oppe – også når det ser allermest sort ud. Der er altid opbakning og tro på medarbejderne. Han er nede på jorden med respekt for alle. Og så bliver man stolt af at være i samme båd som ham, hver gang han optræder i medierne. Veltalende, fornuftig, intet drama og bare totalt likeable på alle måder,” lød nogle af udsagnene.

Sidste taler var Henrik Specht, direktør for RID, Rejsearrangører i Danmark – charterselskabernes brancheforening, hvor Jan Vendelbo er formand. Henrik Specht sagde i sin tale, at han var kommet meget tættere på Jan Vendelbo under coronakrisen.

”Vi har kæmpet fra hus til hus, fra politiker til politiker, fra rejserestriktion til rejserestriktion. Jeg taler dagligt med Jan, faktisk så meget, at min hustru tit siger Jan-mig-her og Jan-mig-der,” sagde RID-direktøren og tilføjede:

“Du nyder stor respekt for, hvordan du er, og du har en behagelig klarhed for at sige tingene, som de er.”

Relaterede artikler:

”Man går ikke upåvirket igennem”

Charterbrancheforening åbner for ruteflyarrangører

Dronningen af dyre luksusrejser runder de 60