Sunclass Airlines flyver hovedparten af Spies’ gæster på charterferie. Her slapper en kabinebesætning af under sydens sol, inden de atter skal flyve tilbage til Skandinavien. Arkivfoto: Sunclass Airlines.

Spies øger stort i årets solgte påskerejser

Danmarks største rejsebureau har solgt 20 procent flere rejser til årets påskeferie end i sidste år. Hver femte rejsende skal med rutefly, mens halvdelen af chartergæsterne flyver fra København.

Påske falder tidligt i år, i slutningen af denne måned – og alene Spies, Danmarks største rejsebureau, forventer i år at sende cirka 4.700 gæster på påskeferie. Det er omkring 20 procent flere end samme tid sidste år, oplyser Spies til Standby.dk

Næsten 80 procent af Spies’ påskegæster skal på charterferie, primært fløjet af familiemedlemmet Sunclass Airlines fra Nordic Leisure Travel Group.

Af disse flyver i afrundede tal 48 procent fra Københavns Lufthavn, Billund Lufthavn følger tæt efter med 40 procent, mens resten letter fra Danmarks tredjestørste lufthavn, Aalborg.

Spies’ fem største charterdestinationer til årets påskeferie er Gran Canaria, Tenerife, Cypern, Mallorca og den atlantiske østat Kap Verde.

De resterende cirka 21 procent af Spies’ i år 4.700 påskegæster, rejser dermed på pakkerejse – fly og hotel – med rutefly. Og på denne konto er de fem største destinationer: Rom, Paris, Barcelona, London og New York.

”Rejselysten fortsætter”
Sofie Folden Lund, kommunikationschef for Spies og Sunclass Airlines, siger i en pressemeddelelse fra Spies om påsketrafikken:

”Rejselysten fortsætter, og vi oplever, at gæsterne faktisk booker i bedre tid end tidligere, både nu her op til påskeferien og til den vinterferie, vi lige har været igennem. Mange af vores gæster har ret specifikke ønsker til hotel og flyafgange.”

Hun peger også på en tendens til, at stadig flere booker en charterrejse, hvor de kan være aktive. ”Spies udvider antallet af ”træningshoteller,” hvor især fitnessfaciliteter og padelbaner er populære. Men også de skræddersyede træningsrejser bliver stadig mere efterspurgte. I år har vi slået rekord med en stigning på 27 procent i antal skræddersyende grupperejser, hvor omdrejningspunktet er ferie med træning og hygge. Og her er det især yoga-, cykling- og vandreferier, der hitter.”

I hele 2024 forventer Spies at sælge 245.000 charterrejser, med rejsende med rutefly, kommer tallet op på 265-270.000, hvilket er på niveau med sidste år.

Spies har i alt i sommersæsonen 17 destinationer, som der flyves gæster til med charterfly, primært fra Sunclass Airlines, fra Danmark.

 

Relaterede artikler:

Spies åbner til tredje lufthavn på største destination

Efter prishop: Spies halverer kontrakt med flyselskab

RID-medlemmer sendte 1,1 million danskere på ferie