Halvdelen af de ti mest bookede rejsemål hos Spies i påskeferien er storbyferier med rutefly. Arkivfoto: Spies.

Spies sender over 4.000 gæster på påskeferie

Danmarks største charterarrangør, Spies, udbyder i den kommende påskeferie 4.030 nærmest udsolgte charterrejser. Hertil kommer et stigende antal gæster på storbyferier med rutefly.

”Udsolgt, udsolgt, udsolgt,” er meget meldingerne fra Spies’ over 30 rejserådgivere til rejselystne danskere, der gerne vil på påskeferie.

Den næsten overståede coronakrise og den opsparede rejselyst giver rift om rejserne. Også den opbremsning, man så i rejsesalget de første dage efter den russiske invasion af Ukraine er vendt, skriver Spies i en pressemeddelelse.

Spies ser også en tendens til, at efterspørgslen på pakkerejser med rutefly slår igennem på storbyferier, hvor de rejsemål Rom og Paris topper – men hvor Dubai er kommet ind i top tre og salget til Lissabon er fordoblet siden 2019.

Som tommelfingerregel sender Spies cirka 15 procent af sine gæster på ferie med rutefly, resten flyver primært på charterferie med navnlig Sunclass Airlines, der ligesom Spies er en del af Nordic Leisure Travel Group.

25 procent flere påskerejser
Til den kommende påskeferie har Spies øget antal af pladser med 25 procent sammenlignet med 2019. Alligevel har man så godt som udsolgt på samtlige charterafgange, hvilke ifølge kommunikationschef Sofie Folden Lund især skyldes tre ting:

”Først og fremmest ser vi en kæmpe opsparet rejselyst. Derudover har selve charterrejseformen med den tryghed, sikkerhed og vejledning, der ligger i konceptet fået en opblomstring. Og det tredje, vi lige nu oplever er, at trods af den alvorlige situation i Ukraine, så insisterer danskerne på at fortsætte med at rejse ud i verden.”

Hos Spies har man set en stigning i bookinger af storbyferier på 15 procent – og i påskeferien har man endda solgt flere rejser til Rom, Paris og Dubai, end året inden coronakrisen. Også kombinationen af opsparet rejselyst og tendensen til at vælge pakkerejseformen er ifølge Sofie Folden Lund grunden til, at et klassisk charterbureau som Spies oplever øget salg i storbykategorien.

Top-10 over de mest bookede ferierejsemål i påsken i år hos Spies er: Gran Canaria, Mallorca, Tenerife, Cypern, Rom, Paris, Dubai, London, Madeira og Barcelona.

Relaterede artikler:

Spies-regnskab: ”Bedre end vi havde frygtet”

Spies havde halvdelen af omsætning i moderselskab

Spies-gruppen udelukker ikke behov for flere penge