Kap Verde-øerne er en af Spies’ største destinationer i vinterferie-sæsonen. Arkivfoto: Spies.

Spies: Vinterferien er udsolgt

I den kommende vinterferieperiode sender Spies med afrejse mellem 9. og 20. februar i alt 6.500 gæster fra danske lufthavne. ”Der er ingen tvivl om, at danskerne bare vil ud at rejse,” lyder det.

Gran Canaria, Tenerife, Kap Verde, Phuket og Madeira er de fem mest solgte rejsemål i uge syv og otte når det gælder charterfly til vinterferien. I den mere eksklusive ende, som også boomer i år, ligger rejsemål som Maldiverne og Mauritius med rutefly virkelig godt til, oplyser Spies.

De i alt 6.500 Spies-gæster, der rejser på vinterferie fra danske lufthavne mellem den 9. og 20. februar, er 4.700 på charterrejse, mens 1.800 skal på såkaldt dynamisk pakketeret rejse med typisk rutefly.

Spies’ kommunikations- og pressechef, Sofie Folden Lund, siger om danskernes ferielyst op til de to store vinterferieuger: ”Vi kan melde stort set alt udsolgt på samtlige charterafgange i uge syv og otte – vi har solgt 97 af alle vores vinterferierejser – vi har nærmest udsolgt ud af Københavns Lufthavn.”

Hun tilføjer, at der til vinterferien i år er søgt 78 procent mere på vinterferie end samme tid sidste år. ”Så der er ingen tvivl om, at danskerne bare vil ud at rejse,” siger Sofie Folden Lund.

20.000 flere sommerrejser fra Danmark
Mens Spies i sidste års sommersæson udbød omkring 140.000 rejser fra Danmark, forventer man til dette års sommersæson at sætte 160.000 rejser til salg. Spies har til dette års højsæson 18 destinationer i primært Sydeuropa.

Sidste år var Spies fortsat Danmarks største rejsearrangør. I alt havde man 242.821 gæster fra de danske lufthavne. Til sammenligning var tallet i 2019, året før pandemien, på 268.228.

Spies indgår i den nordiske rejsekoncern Nordic Leisure Travel Group sammen med rejsearrangørerne Ving i Norge og Sverige, Tjäreborg i Finland samt hotelselskabet Resorts & Hotels. Spies’ gæster flyver fortrinsvis med søsterselskabet Sunclass Airlines.

 

Relaterede artikler:

Seks rejsearrangører dominerer RID-liste

Charterbranchen uenige om start på sommersalget

Spies pumper 20.000 ekstra rejser på markedet