Stadig fine skandinaviske ankomsttal til Australien

Med deltagelse af bl.a. 12 rejsebureauer fra Danmark, Norge, Sverige og Finland, startede den største fagmesse for rejsebranchen på den sydlige halvkugle i går, mandag, i Adelaide, Australiens femtestørste by.

 

Sidste år havde Australien 5,6 mio. besøgende fra andre lande. Størst var naboerne i New Zealand – der ligger 3-4 timers flyvning fra Australien – med 1,1 mio.
Fra Europa kom 1,3 mio., England førte an med 662.000 ankomster, fulgt af Tyskland med 162.000 – og regnes de skandinaviske lande som et marked, hvilket Tourism Australia dog ikke gør, var Skandinavien tredjestørste marked i Europa for Australien med 76.800 ankomster.

 

Fra marts sidste år til udgangen af marts i år var der 24.500 ankomster fra Danmark, en fremgang på 3 % sammenlignet med samme tid i 2009/10, der var 18.400 fra Norge, plus 10 %, samt 33.900 fra Sverige, en fremgang på en enkelt procent.

 

Tallene blev præsenteret i går, mandag, ved åbningen af den “vestlige del” af fagmessen ATE, Australian Tourism Exchange, der i år har deltagelse af 1.800 sælgere fra 513 australske rejsebranchefirmaer, fx flyselskaber, hoteller, turoperatører osv. De mødes frem til torsdag med 630 købere fra 40 lande, herunder de nordiske. ATE er opdelt i een del for østlige halvkugle, Fjernøsten – denne del sluttede mandag, hvorefter kongrescentret i Adelaide blev overtaget af køberne fra rejsebureauerne i den vestlige verden, navnlig Nordamerika og Europa.

 
ATE, der svarer til USA’s rejsefagmesse, Pow Wow, har i år deltagelse af 12 nordiske rejsebureauer, Danmark er størst med fem, debutanten Alott Work & Travel Company samt fire gengangere fra tidligere ATE-messer, MyPlanet, Nyhavn Rejser, Risskov Travel Partner og Team Benns.  Der er også to finske, to norske og tre svenske rejsebureauer på plads til ATE i Adelaide,

 

Take Off/Stand By er som eneste nordiske medie til ATE, der organiseres af det australske turistråd, Tourism Australia, Qantas Airlines og turistrådet fra delstaten South Australia, hvor Adelaide er hovedstaden.

 

Næste år er Sydney vært for ATE mellem 2-8. april.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten