Stadig flere danske rejsebureauer vil blive solgt

De seneste måneder har rejsebranchen oplevet rekordstort antal virksomhedsoverdragelser. Aldrig før har så mange aktier skiftet hænder på så kort tid.

 

”Siden Jysk Rejsebureau i august 2010 købte Wasteels Rejser, har yderligere otte danske rejsebureauer fået nye ejere.
Kuoni har købt Krone Golf Tours. Check Point Travel blev købt af Kulturrejser Europa. TUI Travel har købt Travel Sense. BVTravel Group har solgt How2Cruise til Profil Rejser. Sunway Seatravel har købt Maritim Camping og MyCruise overtog Sunway Seatravel. DTF gruppen – med Best Travel og Nemrejser – blev solgt til Stena Line og i in-coming branchen har International Conference Services købt Delta of Scandinavia,” konstaterer direktør René Andersen (foto) fra Travelbiz, som har speciale i virksomhedsoverdragelser i rejsebranchen. Han tilføjer:

 

”I de sidste fire måneder af 2010 blev der handlet lige så mange rejsebureauer som i hele 2009. Flere af disse rejsebureauer blev handlet mere af nød, end af lyst. Mange danske rejsebureauer er presset på økonomien og dermed af Rejsegarantifonden, men der er også rejsebureauejere, som har indset nødvendigheden af at tænke fremadrettet og indgå i partnerskaber og dermed fremtidssikre virksomheden”.

 

”Travelbiz hjælper lige nu en håndfuld danske rejsebureauer med at finde nye ejere eller partnere. Og der er flere købere i markedet. De første 6 måneder af 2011 vil formodentlig byde på yderligere 8-10 virksomhedsoverdragelser i den danske rejsebranche,” forudser René Andersen – tidl. adm. direktør for rejsebureauerne MarcoPolo og MyPlanet.

Skrevet af redaktionen