Stadig flere danskere til New Zealand

Storslået natur og gode priser,” siger Henrik Elmholdt, den nye direktør for såvel rejsebureauerne MarcoPolo og Myplanet samt Danmarks største sportsrejsebureau, Travel Sense, hvor han selv kommer fra. Alle tre bureauer ejes af engelske TUI Specialist & Activity Sector Scandinavia med Henrik Elmholdt som nyslået fælles direktør.

 

New Zealand vandt i år Danish Travel Award’en som Bedste Oversøiske rejseland.

 

MarcoPolo og Myplanet, der betegner sig som landets største arrangører af New Zealand-rejser, siger, at opgørelse fra de to bureauer viser stærk stigning fra det danske marked. Således rejser 25 pct. flere danskere denne vinter New Zealand i forhold til sidste år.
Hvert år frister New Zealand op mod 10.000 danskere til rejsen til den anden side af Jorden, en rejse på i alt ca. 35.000 km.

 

”Når New Zealand hitter nu, skyldes det sandsynligvis, at priserne er gunstige takket være finanskrisen. Vi mærker samtidig, at krisen er ved at klinge af i de danske husholdninger. Tilsyneladende har flere danskerne nu så megen luft i økonomien, at en New Zealand-rejse er inden for rækkevidde,” siger Henrik Elmholdt, som tilføjer, at især flypriserne er attraktive:

”Forbindelserne er gode, og giver mulighed for et stop i et par dage i Asien eller USA på vejen ud eller hjem. Det gør mange, og de får både en oplevelse og en mere overkommelig flyvetur ud af det.”

De fleste danskere vælger at opleve New Zealand i lejet bil eller camper: ”Det er en ideel rejseform i New Zealand, som er et af verdens sikreste rejselande,” siger Henrik Elmholdt. New Zealands er seks gange større end Danmark, men landet har derimod kun fire millioner indbyggere. Så der er masser af plads.

 

Da New Zealand ligger på den sydlige halvkugle falder den new zealandske sommer samtidig med vinteren i Danmark. Ca. hver fjerde danske ferierejsende i New Zealand har købt sin rejse hos MyPlanet og MarcoPolo.

 

TUI ejer i øvrigt også Star Tour, men Star Tour hører ikke under TUI Specialist & Activity Sector Scandinavia.

 

 

Skrevet af redaktionen