Stadig flere fejl ved Rejsekortet

Rejsekort_personligt_voksen_800x400DSBs egen kundeambassadør Helle Fuhrmann, har afleveret en ny rapport til DSBs adm. direktør og afslører her både nye problemer og gamle problemer, som stadig ikke er løst.

Blandt de mest opsigtsvækkende nye problemer er en fejl, som koster kunder hundredvis af gebyr-kroner. Det sker når kunder spærrer det dankort, der er tilknyttet rejsekortet. Rejsekort-systemet ignorerer spærringen og bliver ved med at fylde penge på kortet, når folk rejser, skriver ekstrabladet.dk.

Kunderne får ikke besked om, at noget er galt, men får sendt fakturaer, som de ikke betaler, hvorefter de bliver pålagt rykker- og inkassogebyrer.

Helle Fuhrmann afslører også, at nogle betaler for meget for rejser på grund af forkert geografisk indstilling af DSBs kontroludstyr’. Det betyder, at kontrollørernes scannere har været indstillet forkert, så rejsende fra Odense til Fredericia – er blevet opkrævet for en rejse til Randers.

Rejsende bliver fortsat pålagt bøder for manglende tjek ind – selv om de har tjekket ind – blot på nogle standere, som ikke var nærmest toget. DSB havde ellers for længst lovet at stoppe med bøder for det.

Der er også problemer med kunder, der bliver pålagt ekstraomkostninger for rejser med forsinkelser, fordi rejsekortet afkræver ekstra fra folk, der er længe undervejs. Altså betaler ekstra for at blive ramt af forsinkelser. De risikerer at blive blacklistet, hvis de glemmer at tjekke ud – en hård politik, der kritiseres i rapporten.