Stadig flere flyver til USA

JFK Terminal 1I februar fløj 28,5 mio. passagerer til og fra USA. Der var pæne stigninger fra Europa og Asien – og ikke mindst fra Mellemøsten. USA’s største lufthavn for udenrigstrafik var New York JFK, mens flest fløj til USA fra London Heathrow.

United States’ National Travel and Tourism Office (NTTO) har nu opgjort de nyeste tal for flypassagerer til og fra USA. Stigningen mellem USA og Europa var seks procent, der var fem procent vækst fra Asien og 13 pct. fra Mellemøsten, oplyser NTTO.

De 28,5 mio. flyrejsende til og fra USA i februar i år var syv procent flere end februar 2013. Af de rejsende var 11,9 mio. amerikanske statsborgere.

NTTO-tallene viser også, at 15 mio. af de 28,5 mio. flyrejsende til og fra USA skete med amerikanske flyselskaber, en stigning på fem procent. Stigningen hos ikke-amerikanske flyselskaber var ni procent.

20,4 mio. af de 28,5 mio. som i februar rejste til og fra USA på oversøiske ruter – altså ikke til f.eks. USA’s to nabolande, Canada og Mexico samt resten af det amerikanske kontinent.

London Heathrow var den udenlandske lufthavn, som i februar havde flest rejsende til og fra USA; 1,8 mio., en stigning på 4,5 pct. sammenlignet med februar sidste år.

Herefter fulgte Toronto, Tokyo Narita, mexicanske Cancun, Mexico City, Incheon i Sydkorea, Frankfurt, Paris/de Gaulle, Vancouver og Montreal med 587.000 rejsende.

De 10 største amerikanske lufthavne målt i ankommende eller afgående passagerer på udenrigsruter var i februar New York (JFK) med 3,6 mio. rejsende, en stigning på seks procent, fulgte af Miami, Los Angeles, Newark, Atlanta, Chicago, Houston, San Francisco, Dallas og Washington D.C. med næsten 930.000 passagerer til og fra udlandet.

De mange tal fra NTTO omfatter også de ti flyselskaber som i februar fløj flest passagerer mellem USA og udlandet.

Her topper United Airlines med 4,3 mio. og en vækst i forhold til februar sidste år på 0,9 pct., fulgt af American Airlines, Delta Air Lines, US Airways, British Airways, Air Canada, JetBlue, West Jet, Lufthansa og AeroMexico med lidt over 528.000 rejsende til og fra USA, en stigning på 28,8 pct.