Lufthansa er klart største kunde i lufthavnen i München, i denne sommersæson har Lufthansa ruter til 140 lufthavne i 46 lande fra München. Pressefoto fra lufthavnen.

Stadig flere langruter i Münchens lufthavn

Tysklands næststørste lufthavn har denne sommer 22 ruteflyselskaber med i snit 342 ugentlige afgange til 41 oversøiske destinationer i 22 lande. I juni åbner ny rute fra München til Dallas.

Alene i årets fire første måneder var der fra januar til april i år 10,5 procent flere passagerer på langruterne til og fra lufthavnen i München sammenlignet med sidste år.

Og allerede fra næste måned kommer der endnu to nye langruter fra München. Sidst i marts åbnede American Airlines rute fra Charlotte i North Carolina, og fra 7. juni får det amerikanske Oneworld-medlem endnu en rute, denne gang til Dallas/Fort Worth i Texas.

Der bliver fra starten af juni også betjening mellem München og den tredjestørste by i USA, Chicago. Der bliver hele tre daglige flyvninger – to fløjet af Lufthansa og den sidste af den amerikanske Star Alliance-fætter, United Airlines. Af de op til 342 ugentlige langruteflyvninger fra München denne sommer vil de 133 være til USA, hvortil der nu vil være 13 ruter fra München.

München Lufthavn oplyser også, at såvel Lufthansa som Thai Airways fra 3. juni vil flyve dagligt til Bangkok. Ligeledes bliver der nu også to daglige afgange mod Singapore, fløjet af såvel Lufthansa som Singapore Airlines. Lufthansa øger ligeledes på Sydkoreas hovedstad så der kommer en daglig afgang fra München til Seoul-Incheon.

Også Saudia skruer op med ekstra flyvninger til Jeddah som dermed ligesom Riyadh, Saudi-Arabiens hovedstad, har tre fly om ugen.

Rekord i München
Lufthavnen nord for Bayerns hovedstad havde sidste år 46,3 millioner passagerer, en stigning på knap fire procent sammenlignet med 2017. Størst var væksten på oversøiske ruter, hvor fremgangen blev syv procent – ikke mindst fordi Lufthansa har stationeret fem Airbus A380 i lufthavnen, hvor de årligt rummer omkring 900.000 passagerer

Lufthansa øger også koncentrationen af Airbus A350 til sine langruter i München og vil til juli i år have 15 af disse nye moderne langrutefly.

Relaterede artikler:

Syv nye Lufthansa-ruter fra München

Tre flyselskaber har hver sin rekord

Airbus leverer passagerjet nummer 12.000