Lufthavnen i München havde sidste år 46,3 millioner passagerer, en stigning på knap fire procent sammenlignet med 2017. Foto: München Lufthavn.

Syv nye Lufthansa-ruter fra München

Fra årets sommerprogram letter Lufthansa med syv nye europæiske ruter fra sin næststørste lufthavn. Gennem sommeren har Lufthansa ruter til 140 lufthavne i 46 lande fra München.

Lufthansa er klar med syv nye ruter i det kommende sommerprogram, der starter med udgangen af marts.

Der bliver for første gang flyvninger til Alicante, franske Biarritz, Rijeka i det nordlige Kroatien, italienske Rimini, Rostock, der tidligere har været betjent, samt Tivat i Montenegro og Strasbourg.

Fra 9. april flyver Lufthansa fem gange om ugen til Strasbourg med en Bombardier CRJ900; Alicante på spanske Costa Blanca får fra 12. april tre Airbus A320 besøg fra Lufthansa om ugen, mens der fra 13. april bliver en afgang om ugen med en Airbus A319 til Tivat i Montenegro.

Nordtyske Rostock/Laage-lufthavnen er 1. maj tilbage i Lufthansas sommerkøreplan fra München med to CRJ900-flyvninger på hverdage og en om søndagen. 25. maj kommer den franske atlanterhavsby Biarritz ombord som ny destination fra Lufthansa ud af München med en ugentlig flyvning med en Bombardier CRJ900.

Ny fra Lufthansa-hubbet i München bliver også Rijeka i det nordlige Kroatien, der fra 25. maj får en ugentlig betjening med også en Bombardier CRJ900. Fra 26. maj indsætter Lufthansa også en CRJ900 på endnu en ny rute, nemlig Rimini på den italienske adriaterhavskyst med en flyvning på lørdage.

Rekord i München
For første omgang omsatte lufthavnen i München i øvrigt sidste år for over 1,5 milliarder euro og fik et overskud på ti procent – nemlig 150 millioner euro.

Lufthavnen nord for Bayerns hovedstad havde sidste år 46,3 millioner passagerer, en stigning på knap fire procent sammenlignet med 2017. Størst var væksten på oversøiske ruter, hvor fremgangen blev syv procent – ikke mindst fordi Lufthansa har stationeret fem Airbus A380 i lufthavnen, hvor de årligt rummer omkring 900.000 passagerer

Lufthansa øger også koncentrationen af Airbus A350 til sine syv langruter i München og vil til juli i år have 15 af disse nye moderne langrutefly.

Relaterede artikler:

Lufthansa Gruppen fortsætter vækst i Danmark

Lufthansa vinder luftfartens Oscar

Tre flyselskaber har hver sin rekord