Stadig flere med Metroen til lufthavnen

TURISME: Den 28. september var det præcis 10 år siden, at Metroselskabet åbnede stationen i Københavns Lufthavn. I dag er metroen passagerernes primære transport til og fra lufthavnen.

Antallet rejsende – foruden f.eks. medarbejdere i lufthavnen – der benytter metroen er vokset markant.

Sidste år benyttede over 8,7 mio. passagerer metroen når de skulle til og lufthavnen – det var 1,1 mio. flere end året før.

Knap hver fjerde flyrejsende benytter metroen, oplyser Københavns Lufthavn:

”Metroen til lufthavnen har været en fantastisk succes både for de rejsende og for lufthavnen. Det er ikke mange steder, man kan komme fra centrum af en storby til en stor, international lufthavn på under et kvarter – men det kan man i København”, siger Henrik Peter Jørgensen, kommunikationsdirektør i Københavns Lufthavn og tilføjer: ”Netop rejsetiden til og fra lufthavnen er vigtig for rigtig mange, eksempelvis når de planlægger en forlænget weekend, ligesom nærhed til lufthavnen er afgørende for mange virksomheder, når de beslutter sig for at etablere sig i et nyt land. På den måde har metroen faktisk flyttet lufthavnen endnu tættere på København.”

Sidste år benyttede godt en million flere passagerer metroen til lufthavnen end året før. Det skyldes særligt den store stigning i flyrejser til og fra Københavns Lufthavn samt byudviklingen og befolkningstilvæksten i København.

”Når Metroens Cityring åbner i 2019 vil stationer som Hovedbanegården og Frederiksberg station være inden for 15-20 minutters transport fra lufthavnen,” siger Metroselskabets kundedirektør, Rebekka Nymark.

Over halvdelen af de rejsende til og fra lufthavnen bruger offentlig transport. Ud over Metroen også tog og busser.

x

Læs Også

Verden fik 3.524 nye flyruter sidste år

Ryanair var også sidste år den største leverandør af nye ruter, mens USA var landet hvor der blev åbnet flest.

IAGs overtagelse af NIKI er i fare

Flyselskabet NIKI, som indgav konkursbegæring den 13. december og stoppede sine operationer, venter stadig på godkendelse af at bliver overtaget af International Airlines Group, IAG, men nu er der problemer.

Flere restauranter til lufthavnen

Til sommer er Københavns Lufthavn klar med udvidelse af Terminal 2 med 25 nye butikker og restauranter.

Rekordår for London Gatwick

London Gatwick kom ud af 2017 efter sin travleste december nogensinde, da 3,2 millioner passagerer benyttede lufthavnen, hvilket var en stigning på 1,5 procent i forhold til december 2916.

Ny passagerrekord i München

Tysklands næststørste lufthavn rundede sidste år 44,6 millioner passagerer.

Officielt: Airbus lufter stop for A380

Airbus har svært ved at sælge dobbeltdækkerflyet. Nu antyder topdirektør, at produktionen måske indstilles.