Stadig fyldte huse trods større fly

Qatar Airways i Danmark kan sagtens nynne med på det gamle Gasolin-hit ”Masser af Succes.” Selskabet gjorde i marts i år sin entre i Danmark med fire ugentlige flyvninger med en lille Airbus 319 med 110 passagersæder – og har nærmest siden starten fløjet med fyldte fly.

 

Så stor har efterspørgslen på selskabets rutenet til bl.a. Indien og Fjernøsten været, at selskabet fra i fredags begyndte at flyve med de større Airbus 330’ere på København. Selskabet har stadig fire ugentlige fly – men en femte og sjette afgang kommer til februar.

 

Med de større fly mere end fordobler Qatar Airways sit sædeudbud fra København via Doha. Selskabet kommer op på 236 og 275 sæder på økonomiklasse og 24-30 sæder på business class – afhængig af størrelsen på A330-flyet. Men trods de mange ekstra pladser har der også været nærmest udsolgt fra København til Doha med de større fly.

Qatar Airways har i 2½ år også fløjet på Stockholm til Doha – mens det blot tog et halvt år at få et større fly på ruten til København, fik Stockholm først en Airbus 330 fra Qatar Airways efter to år.

 

Qatar Airways nærmer sig 100 destinationer – de nye er fra efteråret Hanoi og Phuket.

Skrevet af Henrik Baumgarten