Stadig vækst i Billund Lufthavn

Udenrigstrafikken havde 144.175 passagerer, svarende til en fremgang på 18,1%. Årsagen skal fortsat findes i de mange nye ruter, Billund Lufthavn tidligere på året fik tilført fra Cimber Sterling, Ryanair og Norwegian, men også trafikken til KLMs og Lufthansas hubs i henholdsvis Amsterdam og Frankfurt er stigende.

Top 5 listen for udenrigsruterne ser således ud: 1. Amsterdam, 2. London, 3. Frankfurt, 4. Oslo og 5. Alicante

”Vi glæder os over, at Ryanair fortsætter sin rute fra Billund til Alicante den kommende vinter. Selskabet havde egentlig besluttet at sætte ruten på pause vinteren over, men et stort antal henvendelser fra vestdanskere, der har købt feriebolig i området, fik Ryanair til at genoverveje beslutningen”, siger lufthavnschef Kjeld Zacho Jørgensen.

I september var der også fremgang for chartertrafikken. I alt 92.440 passagerer rejste med charterfly, hvilket er en fremgang på 7,2%. Det er fortsat Grækenland, Tyrkiet og Spanien, der modtager flest chartergæster, og top 5 over charterdestinationerne ser således ud: 1. Antalya, 2. Mallorca, 3. Kreta, 4. Rhodos og 5. Dalaman

Også indenrigstrafikken har fortsat væksten med en stigning på 34,1% i forhold til sidste år. I alt har 14.803 passagerer benyttet sig af fly til København, hvilket svarer til 5,9% af lufthavnens samlede trafik i september.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.