Stærk vækst for turismen i Sverige

Nye tal fra Tillväxtverket viser, at turistbranchen sidste år omsatte for 300 milliarder svenske kroner – 230 milliarder danske kroner – Det er en fordobling i forhold til 2000.

Svenske turister står stadig for mere end halvdelen af omsætningen, men de udenlandske besøgene øger hurtigt. Siden 2012 er de ikke-europæiske turisters overnatninger øget med 70%. Antallet af besøg fra Kina steg sidste år med 25%.

”Turisterne lægger flest penge på overnatning og restauranter. Næsten lige så meget går til rejser og transport. Kultur, derimod, skaber ikke lige så store økonomiske værdier, men både kultur og natur fungerer som magneter for turister og gør, at de netop vælger Sverige”, siger Sofi Sjöberg, analytiker på Tillväxtverket, i en pressemeddelelse.

Turismen skaber også flere jobs i Sverige. Antallet af ansatte i turistbranchen steg sidste år med 7% til 169.000 personer.

”Vores tal viser, at turismen har givet 11.000 nye jobs det seneste år. Samtidige er turismens eksportværdi øget med 13% og står nu for 6% af Sveriges totale eksport”, siger Sofi Sjöberg.

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.