Stærk vækst for turismen i Sverige

Nye tal fra Tillväxtverket viser, at turistbranchen sidste år omsatte for 300 milliarder svenske kroner – 230 milliarder danske kroner – Det er en fordobling i forhold til 2000.

Svenske turister står stadig for mere end halvdelen af omsætningen, men de udenlandske besøgene øger hurtigt. Siden 2012 er de ikke-europæiske turisters overnatninger øget med 70%. Antallet af besøg fra Kina steg sidste år med 25%.

”Turisterne lægger flest penge på overnatning og restauranter. Næsten lige så meget går til rejser og transport. Kultur, derimod, skaber ikke lige så store økonomiske værdier, men både kultur og natur fungerer som magneter for turister og gør, at de netop vælger Sverige”, siger Sofi Sjöberg, analytiker på Tillväxtverket, i en pressemeddelelse.

Turismen skaber også flere jobs i Sverige. Antallet af ansatte i turistbranchen steg sidste år med 7% til 169.000 personer.

”Vores tal viser, at turismen har givet 11.000 nye jobs det seneste år. Samtidige er turismens eksportværdi øget med 13% og står nu for 6% af Sveriges totale eksport”, siger Sofi Sjöberg.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.