Stærk vækst til Kanarieøerne

Den seks kilometer lange Maspalomas-strand udgør 10 pct. af kystlinjen på Gran Canaria og er en af øens attraktioner.

Alene i januar landede 1.277.250 turister i en af de otte lufthavne på De Kanariske Øer. Det er 5,6% flere end samme måned sidste år. Danmark gav sit væsentlige bidrag, idet antallet af danske besøgende steg med 22,5%.

49.427 danskere tog i årets første måned på ferie på de solbeskinnede øer – 9.155 flere end året før. Mest eftertragtet er Gran Canaria med Tenerife som nummer to.

”Den stigende efterspørgsel sætter udbuddet af værelser og dermed hotelpriserne under pres. Satser man på selv at købe en flybillet og siden selv finde et godt hotelværelse til en god pris, kan man nemt brænde inde med billetten”, siger kommunikationschef Torben Andersen fra Spies.

Også svenskerne er vilde med Kanarieøerne. Herfra steg besøgstallet i januar med 5% til 99.714 i forhold til samme måned i fjor. Derimod har nordmændene ikke haft den samme trang. I hvert fald faldt antallet af norske besøgende med 5,2% til 62.591, oplyser De Kanariske Øers statistikinstitut, ISTAC.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.