Stærkt tredje kvartal for IAG

International Airlines Group præsenterer et stærkt tredje kvartal på trods af problemer med vejret og terrorangreb i perioden.

Nettooverskuddet før særlige begivenheder beløb sig til 1,2 milliarder Euro – en stigning på 18,1% i forhold til samme periode sidste år. Nettooverskuddet inklusive særlige begivenheder blev på én milliard Euro.

Gruppen, der består af Aer Lingus, British Airways, Iberia, Vueling og nyskabelsen Level, opnåede resultatet på basis af en samlet omsætning på på 6,6 milliarder Euro – 2% over samme periode sidste år.

“Vi fremlægger endnu et stærkt kvartal med et driftsoverskud, der ligger 20,7%over samme periode sidste år og når op på 1,5 milliarder Euro”, siger IAGs CEO Willie Walsh. “Alle vores selskaber klarede sig fint især fremmet af forbedringer på det spanske og det sydamerikanske marked”.

Kapaciteten målt i ASK steg med 0,9% til 84,2 milliarder, mens RPK steg med 1,6% til 72,6 milliarder. Passagertallet steg med 1,3%, til 31,3 millioner, hvilket gav en load factor stigning på 0,6procentpoint til 86,2%.