Star Alliance får ny kinesisk fætter

juneyao_airlines_a320-200_b-6618_pvg_2010-12-5

LUFTFART: Juneyao Airlines fra Shanghai er fra næste år med i Star Alliancens nye partnerskab, Connecting Partner.

Verdens største luftfartsalliance er begyndt at indgå partnerskab med flyselskaber, der kan føde passagerer ind til alliance-medlemmerne.

”Connecting Partner Model” er overskriften på det nye initiativ fra Star Alliance, der blev præsenteret i december sidste år i Chicago, hvor Star havde sit halvårlige CEB-møde (Cheif Executive Board).

Med ”Connecting Partner Model,” CPM, vil Star Alliance tilbyde sine passagerer medlemsfordele når de flyver med ikke-Star medlemmer.

Kinesiske Juneyao Airlines underskrev i går papirerne med Star Alliance som CPM-partner. En anden partner er flyselskabet Mango, ejet af South African Airways, der er medlem af Star. Andre kommende CPM-partnere, der ikke bliver medlem af alliancen, kan være f.eks. være Lufthansas Germanwings eller Singapore Airlines datterselskab Scoot.

Star-kunder vil kun optjene bonuspoint til alliancen, hvis de flyver med CPM-selskaber i forbindelse med flyvning med et Star Alliance-medlem. Altså hvis de ankommer med et Star-medlem og derfra flyver videre med et CPM-selskab – eller flyves til en lufthavn med et CPM-selskab for derefter at flyve videre med et medlem af Star Alliance.

CPM-modellen kommer også for at give Star-passagerer mulighed for at komme til en slutlufthavn, der i dag ikke beflyves af et alliance-medlem.

Mens de 28 medlemmer af Star Alliance betjener over 1.300 lufthavne verden over, får alliancens passagerer med Juneyao Airlines adgang til yderligere 53.

10 år gamle Juneyao Airlines har hjemme i Shanghai, hvor det flyver fra begge byens lufthavne, Pudong og Hongqiao. 17 af de 28 medlemmer af Star Alliance flyver til Shanghai.

Juneyao Airlines har den yngste flåde blandt kinesiske flyselskaber – de 56 Airbus A320 er i snit kun lidt over tre år gamle. Juneyao har 1.700 ugentlige flyvninger til 69 lufthavne i otte lande og regioner. Sidste år havde selskabet ti mio. passagerer, oplyser Star Alliance.

Medlemmerne af Star Alliance har i snit 18.500 daglige flyvninger til 1.330 lufthavne i 192 lande. Sidste år havde alliancens medlemmer samlet 641 mio. passagerer.