Starten på et nyt Austrian Airlines

Austrian Airlines Fokker F100LUFTFART: En fusion mellem datterselskabet Tyrolean Airways og Austrian gennemføres som en konsolidering og en ny start for Austrian Airlines fra april næste år, ifølge direktør Jaan Albrecht.

Som en direkte følge af den rammeaftale, der blev opnået mellem Austrian og en arbejdsgruppe, som repræsenterede både piloter og kabinepersonale i Tyrolean, er det nu en kendsgerning, at 3.200 ansatte rykker fra Tyrolean til Austrian efter 1. april næste år.

Der har ellers været planer om det modsatte, men den ny chef, Jaan Albrecht, der kom fra Star Alliance, er lykkedes med at skabe det, han selv kalder ”et helt nyt Austrian med et regionalt selskab og et interkontinentalt selskab under samme tag”.

Alle operationelle opgaver vil blive udført af Austrian Airlines. På den måde skulle det være sikret, at Austrian kan få ro til at ekspandere som planlagt og skabe et resultatet, der kan tilfredsstille moderselskabet Lufthansa. Noget som det ellers har knebet gevaldigt med undervejs, hvilket var årsag til, at Jaan Albrecht blev hentet fra topstillingen i Star Alliance.