Statspenge til USA markedsføring

USAs senat har vedtaget en lov om turismefremme lov – The Travel Promotion Act – med det formål at tiltrække flere turister. Med stemmetallene 78 mod 18 er det vedtaget at skabe en non-profit turismeorganisation, som skal lave reklame for USA og især fremhæve knap så kendte destinationer. Loven mangler blot præsident Obamas underskrift for at komme i kraft, og præsidenten har tidligere udtalt sig positivt om planerne.

Midlerne til den nye organisation deles mellem offentlige og private kilder. Regringen håber at kunne skaffe omkring 100 millioner dollar til projektet, hovedsageligt gennem opkrævning af 10 dollar fra hver besøgende fra de lande, som i dag er visumfrie gennem det såkaldte visa waiver program. Private kilder skal skaffe et tilsvarende beløb.

Mens turismen globalt steg fra 682 millioner i 2000 til 880 millioner i 2009, faldt de tilsvarende tal for USA fra 25,9 millioner til 23,5 millioner. Det skønnes, at den nye lov vil tiltrække 1,6 millioner turister på årsbasis.

EU kommisionen har tidligere protesteret mod lovgivningen, idet man mener, at betalingen for indrejsetilladelse i kombination med den lovpligtige ESTA-ansøgninger svarer til genindførelse af turistvisum, som netop visa waiver-programmet blev gennemført for at afskaffe. Røster i EU-kommisionen har tidligere slået til lyd for, at en gennemførelse af Travel Promotion Act burde besvares med et visum-krav fra EU overfor USAs borgere.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.