Stena Line til kamp mod lavprisselskaber

Carsten Kruse.

Rederiets hidtidige direktør i Danmark skal i ny stilling på hovedkvarteret kæmpe mod lavprisflyselskaberne. Ændret sejlplan forventes at give 20 millioner kroner mere i omsætning til handelen i Frederikshavn.

Stena Lines direktør i Danmark, 43-årige Carsten Kruse, er netop begyndt i større, nyoprettet stilling på rederiets hovedkontor i Göteborg med titel af “Head Of Travel Scandinavian.”

Carsten Kruse har nu det overordnede ansvar for at øge mængden af biler og passagerer på alle Stena Lines færgeruter i Skandinavien.

”Jeg havde et drømmejob i Frederikshavn, men det her er et endnu større drømmejob og en fantastisk chance,” siger Carsten Kruse til Kanal Frederikshavn., Efter otte år som markedschef hos Stena Line Danmark blev han for et par år siden blev direktør for rederiets danske aktiviteter.

En hovedopgave i Carsten Kruses nye job er, at Stena Lines skandinaviske færgeruter skal klare sig bedre i konkurrencen med lavprisflyselskaberne.

”Vi skal være skarpere på flere områder. Det gælder vores pakkerejser, priser, aktiviteter ombord og mange andre ting. Alt det skal jeg være med til at sætte speed på,” siger Carsten Kruse.

Med hans farvel til Frederikshavn er Stena Line Danmark nu både uden markedschef og direktør.

I øvrigt kan butikker, restauranter mm. i Frederikshavn se frem til en meromsætning på godt 20 millioner kroner i år pga. Stena Lines nye sejlplan. Oslo-færgen, Stena Saga, begyndte 7. januar nemlig at ligge hver mandag i Frederikshavn. Dermed har de norske passagerer fra kl. 8-18 til shopping mm. Hidtil er Stena Saga ankommet til Frederikshavn på mandage kl. 7.30, men allerede 45 minutter senere sejlet videre til Göteborg. I de 40 uger, hvor Stena Saga ligger hele mandagen i Frederikshavn, forventer rederiet at sejle med 20.000 gæster.

”Det er fantastisk dejligt, for det skaber vækst i byen. En norsk shoppingturist bruger omkring 1.000 kroner om dagen, så på årsbasis er der tale om 20 millioner kroner,” siger Frederikshavns turistchef, Pauli Jørgensen.

Stena Line er et af verdens største færgerederier med 22 færgeruter i Skandinavien, omkring Storbritannien og de baltiske lande. Rederiet har 37 færger, 14,7 millioner passagerer i 2011 og 6.000 medarbejdere, heraf ca. hundrede i Danmark.