Sterling indfører brændstoftillæg

Fra slutningen af maj vil Sterling nu også lade passagererne bøde for de stigende oliepriser. Flyselskabet følger trop efter British Airways, Lufthansa, SAS og Norwegian og lægger et brændstoftillæg oven i billetprisen, skriver Berlingske Tidende i dag.

”Vi har ventet ind til nu, fordi vi selvfølgelig håbede, at prisen ville falde, så tillægget ikke blev nødvendigt. Men vi kan se, at udviklingen i billetpriserne ikke har gjort det muligt at opveje olieprisstigningen, så nu følger vi konkurrenterne,” siger adm. direktør Reza Taleghani.

Sterling har endnu ikke fastlagt tillæggets præcise størrelse, men ifølge topchefen bliver det på niveau med konkurrenternes – dvs. mellem 50 og 112 kr., alt efter strækning.

Selv om den høje oliepris allerede nu presser såvel Sterling som andre flyselskaber, bliver det først fra sensommeren og efteråret, selskabet får glæde af indtægten, siger Reza Taleghani.
”De fleste af sommerbilletterne er bestilt nu, og tillægget vil først gælde billetter solgt fra slutningen af maj og frem,” siger han.

Skrevet af Simon Jørgensen