Stewardesser som jordemødre

Da en gravid fik veer i 13 kilometers højde måtte stewardesserne træde til og fungere som jordemødre for en lille pige ombord på et fly fra Turkish Airlines undervejs fra Conakry i Guinea til Ouagadougou i Burkina Faso.

Med kabinepersonalets hjælp fødte Nafi Diaby en lille pige, som fik navnet Kadiju. Mor og datter blev overført til et lokalt sygehus så snart flyet landede. Både mor og datter har det godt.

Fødsler ombord på fly er ret sjældne, da højgravide som regel frarådes at flyve. Alligevel sker det et par gange om året og med de sociale medier bliver de hurtigt offentliggjort.

Sidste år blev et amerikansk fly tvunget til at sikkerhedslande i Charleston i delstaten South Carolina, da en kvinde fik presseveer. Nyheden blev udsendt på Twitter med ros til besætningen.

x

Læs Også

Boeing på storindkøb i Kina

Boeing-fabrikkerne har indgået kontrakter til en værdi af USD 600 mio. med kinesiske leverandører.

Kursen på Tivoli-aktier helt i top

Mandag morgen var Tivoli-aktien noteret til rekord-kursen 3150 efter de seneste dage at være steget jævnt

900.000 blev forsinket med tog

Årets tre første måneder har budt på togforsinkelser langt ud over det acceptable. 15 procent af alle DSBs passagerer måtte se i øjnene, at de kom for sent.

Fly-kapring var falsk alarm

En Airbus 340-600 fra Virgin Atlantic på vej fra London Til New York, fik midt ude over Atlanterhavet en melding om, at flyet måske var ved at blive kapret.

Salg af Maersk Air kostede A. P. Møller flere millioner kr.

A.P. Møller måtte skyde 300 mio. kr. ind for at genetablere egenkapitalen og leve op til koncernens egne regnskabsprincipper.

Afgørende sommertest for SAS i dag

Trafiktallene for juni vil give en strømpil om resultatet i andet kvartal, som skal betyde et plus for, at man kan tro, SAS er på vej til målet med at vende udviklingen i år.