Asger Domino, til venstre, og Peter Nielsen solgte i december sidste år officielt Stjernegaard Rejser til Aller Leisure for muligvis 175-180 millioner kroner. Foto: Henrik Baumgarten.

Stjernegaard Rejser blev solgt for 175 millioner kr.

Da Aller Leisure sidste efterår købte Stjernegaard Rejser var salgsprisen hemmelig. Det er den stadig, men regnskabet fra Stjernegaards tidligere ejers personlige holdingselskab giver en ide.

Aller Leisure betalte formentlig omkring 175-180 millioner kroner for Stjernegaard Rejser, som Aller købte sidste efterår.

Tallet udleder rejsebrancheanalytiker Ole Egholm af det netop offentliggjorte regnskab for Asger Dominos personlige holdingselskab, AD Holding. Asger Domino var indtil salget til Aller Leisure administrerende direktør og hovedaktionær i Stjernegaard Rejser.

Regnskabet fra AD Holding for sidste år viser nemlig posteringen ”indtægter ved salg af kapitalejendele,” med et beløb på 137,5 millioner kroner. Hvis beløbet dækker Asger Dominos indtægter fra salget af Stjernegaard Rejser, som han ejede 80 procent af, så har medejer af rejsebureauet, produktionsdirektør Peter Nielsen, fået knap 35 procent for sin ejerandel – hvilket bringer salgsprisen op på de 175-180 millioner kroner, lyder vurderingen fra Ole Egholm.

Asger Domino købte tilbage i 2007 Stjernegaard Rejser i Lyngby, og gjorde siden sammen med Peter Nielsen og de øvrige cirka 35 medarbejdere rejsebureauet til en stor succesforretning med fokus på navnlig oversøiske rejser.

Muligvis højere salgspris
Til STANDBY.dk siger Ole Egholm om regnskabet fra Asger Dominos personlige holdingselskab, AD Holding: ”Asger tjente 137,523 millioner kroner på salget af Stjernegaard, svarende til, at Peter Nielsen må have tjent knap 35 millioner kroner.

Prisen på Stjernegaard var dermed mindst 175-180 millioner kroner, og muligvis lidt højere for køber når vi indregner eventuelle salgsomkostninger,” siger Ole Egholm. Han anslog overfor STANDBY.dk i november sidste år, da den overraskende nyhed om Aller Leisures køb af Stjernegaard Rejser kom, at rejsebureauet var blevet solgt for mindst 150 millioner kroner.

Ole Egholm noterer også, at Asger Domino med en bogført formue på 133,4 millioner kroner rykker op som nummer tre på rejsebureaubranchens millionærliste – kun overgået af Krogagerfonden med Club La Santa og Kurt Kvorning, sidstnævnte har tjent sine mange millioner på køb og af salg af rejsebureauer.

Selv siger Asger Domino til STANDBY.dk om den nu anslåede købspris af Stjernegaard Rejser på 175 millioner kroner, handlen gik officielt på plads den 18. december efter den var blevet godkendt af Konkurrencestyrelsen:

”Man kan ikke helt regne det ud på den måde, og som del af kontrakten med Aller Leisure må vi ikke oplyse salgsprisen,” siger Asger Domino og tilføjer, at han bestemt ikke har planer om at stoppe som direktør for Stjernegaard Rejser.

Asger Domino kan heller ikke endnu sige noget om regnskabet for selve Stjernegaard Rejser i 2018, da regnskabet først kommer om nogle uger. I sidste regnskabsår omsatte Stjernegaard for knap 200 millioner kroner.

Asger Domino, der også er bestyrelsesformand i Danmarks Rejsebureau Forening, er i øvrigt med på Ferie for Alle-messen næste weekend i Messecenter Herning, hvor Stjernegaard Rejser igen har en stor stand.

Med købet af Stjernegaard Rejser ejer Aller Leisure fem danske rejsebureauer, udover Stjernegaard også Nyhavn Rejser, Kulturrejser Europa, Nilles Rejser og Gislev Rejser.

Relaterede artikler:

Rejsebureauer i fælles indkøb af flybilletter

Kæmpe opkøb i rejsebranchen

Rejsebureau fejrede medejer og fødselar