Større international konference i Aarhus

aarhusMICE: I 2017 bliver Aarhus Europæisk Kulturhovedstad. Det tiltrækker flere turister, men også flere internationale virksomheder vælger at holde konferencer i Aarhus.

Et længerevarende samarbejde mellem netværket BIM Aarhus og VisitAarhus bærer nu frugt, og Aarhus kan tilføje endnu en international konference i 2017.

Det er især titlen som Europæisk Kulturhovedstad, der er trækplasteret for arrangørerne.

”Kulturby Aarhus 2017 var vores fælles udgangspunkt i kommunikationen om at få konferencen til Aarhus, og det er en stor fornøjelse, at det er lykkedes at samle ressourcerne og trække en vigtig konference til byen. Aarhus 2017 var således løftestangen for os alle, og strategien havde den ønskede effekt,” siger Marianne Friis fra BIM Aarhus.

Konferencen holdes i oktober 2017 og tager afsæt i BIM, Bygnings Informations Modellering, en computerbaseret teknologi, der anvendes i forbindelse med udførelse og drift af bygninger. Konferencen vil derfor tiltrække både bygherrer, rådgivere og firmaer, der udvikler software til byggebranchen.

”Aarhus har hoteller og konferencesteder af international standard, der gør det muligt at trække store konferencer til byen. Det er det, vi i Aarhus er gode til at hjælpe hinanden med at få kommunikeret ud. Aarhus evne til samarbejde giver byen en erhvervsmæssig styrkeposition, som vi nu kan se frugterne af,” siger direktør hos VisitAarhus, Peer H. Kristensen.

Det forventes, at mellem 350 og 450 fagfolk fra byggebranchen i hele Europa vil deltage i konferencen.