10 år efter premieren er TV 2-serien ”Størst” tilbage med sin sjette sæson. I de syv afsnit besøger Peter Ingemann denne gang rejsemål som Istanbul, Kenya, Sahara, Italien, Nordnorge og Frankrig.
Efter fem års pause er Peter Ingemann tilbage med en ny sæson af ”Størst.” Og pausen på de fem år har hjulpet, lover han.
”Med al respekt for de foregående sæsoner, så er denne her nok den mest helstøbte. Der er en god blanding af både typiske og atypiske ”Størst”-ting med,” siger Peter Ingemann i en pressemeddelelse fra TV 2. Han tilføjer: ”Der var en form for mental-træthed mellem programmet og mig til sidst. Det skal være lysten, der driver værket, og seerne kan mærke, hvis man ikke brænder for tingene.”
I den nye Størst-sæsons syv programmer, der har premiere den 15. september klokken 20 på TV 2, besøger Peter Ingemann blandt andet Europas største by, Istanbul mellem Europa og Østen, tester sneen på verdens største skisportssted, norditalienske Canazei, og følger i fodsporene på en af Danmarks største forfattere, Karen Blixen og hendes afrikanske farm i det nuværende Kenya.
I det østafrikanske land møder Peter Ingemann blandt andet masaifolket, som Karen Blixen var så fascineret af, og kommer på safari tæt på nogle af Afrikas vilde dyr. Han møder også Karsten og Janni Ree.
Også til Sahara
I det nordlige Norge kommer Peter Ingemann i nærkontakt med Hitlers mægtige Atlantvold, der løb hele vejen ned gennem Vesteuropa – og som stadig i dag byder på stærke fortællinger fra Anden Verdenskrig.
Peter Ingemann kigger i Frankrig på verdens største fysikeksperiment. Målet er at bygge en kunstig sol på jorden, der potentielt kan skabe uanede mængder af grøn energi.
Og så er der i Saharaørkenen et solkraftværk på størrelse med Anholt, der både producerer grøn strøm og kan gemme strømmen som et batteri, oplyses det.
”Det er megafascinerende, at der findes teknologier derude, der kan løse tingene for os,” siger Peter Ingemann, der selv er ivrig miljøforkæmper, derfor tager han i tre Størst-afsnit et kig på det allerstørste inden for klima lige nu. I tre programmer sætter han fokus på teknologier, der kan gøre en forskel inden for grøn strøm, grønne batterier og lagring af CO2.
”Vi har grebet klimaspørgsmålet an på en positiv måde. Vi prøver på at vise, at den grønne omstilling kan være en fest og ikke en begravelse,” siger Peter Ingemann og tilføjer: “Vi peger ikke fingre ad nogen og beder dem om at blive veganere eller skide på et muldtoilet.”
Relaterede artikler:
TV2 på vej med nye europæiske rejseprogrammer