Biologen Vicky Knudsen og antropologen Rane Willerslev besøger i den nye serie rejseprogrammer på DR blandt andet østaten Madagaskar i Det indiske Ocean, hvor de får velsignelse til deres rejse af lokal medicinmand og hans hjælpere (Foto for Danmarks Radio: Jeppe Melchiorsen)

Danmarks Radio klar med tre nye rejseprogrammer

I ny rejseprogramserie på DR1 og DRTV besøger en dansk antropolog og biolog tre lande – Estland, Kirgisistan og Madagaskar, “hvor mennesker stadig lever i tæt pagt med naturen.”

Rejsebureauer med særprægede rejsemål på destinationslisten, kan måske få nye henvendelser fra gæster i kølvandet på den nye TV.serie rejseprogrammer på Danmarks Radio, ”Vilde Eventyr.”

I de tre afsnit er antropologen Rane Willerslev og biologen Vicky Knudsen værter ”på ekspeditioner til nogle af de afkroge af verden, hvor der stadig findes vild natur,” skriver DR i en pressemeddelelse.

Danmark har kun omkring to procent vild natur tilbage, og vi lever efterhånden mere side om side med naturen end i pagt med den. I programserien ”Vilde eventyr” møder Rane Willerslev og Vicky Knudsen nogle de mennesker, som stadig lever i tæt pagt med naturen, hedder det i optakten, hvor det tilføjes:

”Sammen vil Vicky Knudsen og Rane Willerslev se nærmere på, hvad det gør ved dem som mennesker, og om vi eventuelt kan lære noget, som kan gøre os lykkeligere.”

Baltisk land, land i Centralasien og i Det indiske Ocean
I det første af de tre programmer rejser Rane Willerslev og Vicky Knudsen til det centralasiatiske land Kirgisistan, hvor de møder et stolt nomadefolk, der lever, som de har gjort i århundrede. De kommer i den anden episode til et af de tre baltiske lande, Estland, der på mange måder ligner Danmark, men som er meget, meget vildere, hedder det.

Og sidst, men ikke mindst går turen i det tredje og sidste program til østaten Madagaskar i Det indiske Ocean udfor Mozambique i det sydøstlige Afrika – et helt unikt og kontrastfyldt sted, der i 160 millioner år var isoleret fra resten af verden, skriver DR.

På rejsen møder duoen og deres filmhold blandt andet hedenske guder, bundløse moser og gigantiske rovdyr. De kommer også på en rejse tilbage i tiden gennem ufremkommelige urskove og isolerede øsamfund og stifter bekendtskab med før-kristne ritualer og naturens mystik.

Første afsnit vises i dag, søndag den 7. januar, klokken 20 på DR1. Andet og tredje afsnit sendes henholdsvis søndag den 21. og søndag den 28. januar samme tid. Alle tre afsnit kan allerede nu ses på DRTV.

 

Relaterede artikler:

Ny sæson af rejseprogrammer med operarejser

Spies forventede et mediestormvejr – fik en orkan

Grønland glæder sig over hovedrolle i Borgen