Stop for rejser til Nepal

Bees-Nepal-Hunters05JORDSKÆLV: Der er nu over 3.000 omkomne efter jordskælvet i Nepal, og den danske ambassade mangler fortsat kontakt med omkring 60 danskere. Indtil videre frarådes alle ikke nødvendige rejser. Alt er kaos og flere landsbyer frygtes helt forsvundet.

Mandag morgen er arbejdet med at finde omkomne og sårede langt fra sluttet efter det store jordskælv og efterskælv i Nepal. I aftes besluttede Borgerservice i Udenrigsministeriet at givet det røde kort for rejser til landet.

Det er et direkte signal til rejsebureauer og flyselskaber. En rejse kan frit afbestilles. Det er også tilrådeligt. Lufthavnen i Kathmandu er i en periode lukket. Der er mangel på både vand og fødevarer, og mobil-og internet fungerer ikke optimalt.

61 danskere har overnattet i den danske ambassade i Kathmandu i nat, men i Borgerservice, hvor man opfordrer pårørende til at melde sig, mangler man endnu livstegn fra ca. 60 danskere, som formodes at være i landet. Men der hersker stor usikkerhed om tallet, der kan være langt større. Ikke mindst fordi Nepal er et populært land for unge backpackere.

Ambassaden i Nepal har haft kontakt med en enkelt dansk kvinde, som er indlagt på et af de lokale hospitaler.

Her til morgen er det officielle tal for omkomne 3.200 og 6.500 sårede.