Stop for spiritus smuglet på krydstogtskibe som vand

0

carnival-cruises-caribbean-photo-275x200-1CRUISE: Verdens største krydstogtselskab, Carnival Cruise, ændrer fra juli konceptet, når passagerer skal om bord. Smugleriet har taget overhånd.

Det kan svært at tro på, at det mere er decideret smugleri end ønsket om at kontrollere salget af spiritus, der driver et krydstogtselskab til at indføre skrappere regler, når passagererne går om bord.

Det er snart mange år siden, man ikke gik så meget op i, om man havde en enkelt flaske med til kahytten. Eller en Gammel Dansk og påberåbte sig, at det var nødvendig dansk medicin.

Siden har der været nøje kontrol og eventuelle syndere har måttet deponere de våde varer til krydstogtet var slut.

Nu strammer Carnival Cruise skruen en ekstra tand. Man er træt af at skulle acceptere vandflasker, som er åbnet og fyldt med whisky, gin eller noget helt tredje. Smugleri, kalder rederiet det selv.

I fremtiden er det kun uåbnede kartoner med vand og juice, som slipper igennem. Samt en enkelt flaske dyr lokal vin eller champagne. Det sidste er en lempelse, som er kommet til senere.

De nye regler, som tages i brug fra 9. juli, gælder både for den bagage, der tages med gennem kontrollen, og den som bagagefolkene tager sig af.

Rederiet siger, at man har opdaget flere og flere tilfælde af større mængder spiritus, som illegalt kommer om bord, og at dårlig og kriminel opførsel ofte skyldes for stort et indtag af spiritus.

Det kan personalet i nogen grad føre bedre kontrol med gennem salget om bord, mener Carnival.

”Vi beklager de skuffelser vores beslutning kan have givet nogen. Imidlertid tror vi på, at det betyder et bedre miljø om bord og en hurtigere adgang til vore skibe ved afgang, og når vi ligger i havn,” siger seniordirektør Arlene Marichal fra Carnival til pressen i USA. Og benægter at reglen indføres for at øge indtjeningen.

Der er dog hjælp på vej! Prisen for en flaske vand om bord nedsættes til det halve.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz