Stor aktiepost i europæisk flyselskab solgt

LUFTFART: Asiatisk flyselskab har solgt sine 44 pct. af aktierne i europæisk flyselskab fra Skyteam-alliancen. Investeringen for fire år siden hindrede formentlig, at selskabet krakkede.

Korean Air købte i 2013 44 pct. af aktierne i sin tjekkiske SkyTeam-partner CSA Czech Airlines. Men nu er aktieposten solgt til det tjekkiske charterselskab Travel Service, der i forvejen havde 34 pct. af CSA, skriver atwonline.com

Ifølge tjekkiske medier er Travel Service også ved at købe den tjekkiske stats 20 pct. af aktierne i CSA.

Da Korean Air fra Sydkorea i 2013 købte sin aktiepost i CSA, pumpede man også så mange penge i selskabet, at CSA formentlig undgik en truende konkurs. Siden er økonomien blevet genoprettet. CSA havde sidste år 2,2 mio. passagerer.

Storaktionæren Travel Service havde knap to mio. passagerer i første halvdel af i år, fløjet af dets selskab SmartWings, der også har datterselskaber i Slovakiet, Polen og Ungarn.

x

Læs Også

Swiss klar med ny First Class Lounge

På mandag åbner Star Alliance-medlemmet sin nye lounge til passagerer på første klasse i Zürichs lufthavn – Swiss vil også hente ankommende First Class-passagerer ved flyet og i limousine køre dem til paskontrollen.

Flest direkte ruter fra Frankfurt

Otte europæiske lufthavne på Top 15 over lufthavne verden over denne sommersæson med flest direkte ruter - Frankfurt topper listen, mens Paris de Gaulle betjenes af flest ruteflyselskaber.

Cathay Pacific med ny Hong Kong-lounge

Når Cathay Pacific starter med direkte flyvninger fra København til Hong Kong kan de rejsende benytte den nye The Deck-lounge i Hong Kong.

Cypern mødte rejsebureauerne

Cobalt Air og Cyperns turistorganisation havde i denne uge sat danske rejsebureauer i stævne til en præsenation af den nye flyrute til Larnaca.

Billige flybilletter i påsken

Der er rift om de billige flybilletter i påskeferien. Alligevel er det stadig muligt at komme billigt afsted, viser et pristjek foretaget af Travelmarket.dk.

Turkish Airlines har nu over 300 destinationer

Det tyrkiske Star Alliance-medlem var i forvejen det flyselskab i verden med ruter til flest lande. Men åbningen af sin destination nummer 301 betjener Turkish Airlines nu 121 lande.