Stor aktiepost i europæisk flyselskab solgt

LUFTFART: Asiatisk flyselskab har solgt sine 44 pct. af aktierne i europæisk flyselskab fra Skyteam-alliancen. Investeringen for fire år siden hindrede formentlig, at selskabet krakkede.

Korean Air købte i 2013 44 pct. af aktierne i sin tjekkiske SkyTeam-partner CSA Czech Airlines. Men nu er aktieposten solgt til det tjekkiske charterselskab Travel Service, der i forvejen havde 34 pct. af CSA, skriver atwonline.com

Ifølge tjekkiske medier er Travel Service også ved at købe den tjekkiske stats 20 pct. af aktierne i CSA.

Da Korean Air fra Sydkorea i 2013 købte sin aktiepost i CSA, pumpede man også så mange penge i selskabet, at CSA formentlig undgik en truende konkurs. Siden er økonomien blevet genoprettet. CSA havde sidste år 2,2 mio. passagerer.

Storaktionæren Travel Service havde knap to mio. passagerer i første halvdel af i år, fløjet af dets selskab SmartWings, der også har datterselskaber i Slovakiet, Polen og Ungarn.

x

Læs Også

Særpræget fragtfly fløj for første gang

Airbus skal have 5 nye og større Beluga-fragtfly til at transportere store flydele mellem sine samlefabrikker. Flyet er malet som en smilende hvidhval.

500 millioner lavprissæder i Europa

For første gang har lavprisselskaberne i år med end en halv milliard flysæder på deres europæiske ruter. Om 10 år har de over 50 procent af det europæiske marked for rutefly, siger ny analyse.

Forbedret forhold mellem taxier og Københavns Lufthavn

Den tidligere anspændte relation mellem lufthavnen og ventende taxaer synes løst gennem et tættere samarbejde mellem lufthavnen og taxiselskaberne.

10-årig blev sat på forkert fly

En ung dreng, der som uledsaget mindreårig skulle flyve hjem alene, kom ombord på et forkert indenrigsfly i Sydafrika og dermed til en forkert destination.

Easyjet klar til rute nummer 1000

Ved dette års vinterprogram kommer det britiske flyselskab op på over 1.000 helårs- eller sæsonruter. Easyjets første rute lettede i 1996 mellem London Luton og skotske Glasgow.

Lufthavn åbner nyt stort madområde

Københavns Lufthavn har taget et udvidet spiseområde i brug. Her kan passagerer vælge mellem et forøget udvalg af kendte danske og internationale varemærker. Der er også kommet en ny rygeterrasse.