Stor besøgsvækst i København

Signe Jungersted.

Signe Jungersted.

TURISME: Antallet af overnatninger i København steg fra 2009 til sidste år med 55 pct., viser opgørelse fra Wonderful Copenhagen.

Mens København i 2009 havde 6,3 mio. turismemæssige overnatninger nåede tallet sidste år op på 9,8 mio. Flere flyforbindelser til Københavns Lufthavn er en del af forklaringen, men ikke den eneste: ”København udmærker sig på den internationale scene med gastronomi, kultur, arkitektur og københavnernes afslappede livsstil,” siger Signe Jungersted, udviklingschef hos Wonderful Copenhagen til svensk TVs hjemmeside, svt.se

Udenlandske turister i København, som svt.se har talt med, roser bl.a. københavnernes åbne væremåde overfor besøgende.

Netop attituden fra københavnerne er noget WoCo er glad for: ”I nogle storbyer som Berlin og Barcelona har der været protester mod for mange turister,” siger Signe Jungersted.

I Wonderful Copenhagens nuværende strategiplan arbejdes der bl.a. med at prøve at få spredt turister mere ud i Storkøbenhavn.

”Vi skal blive smartere i vores omgang med turisterne. Den teknologiske udvikling har jo gjort det muligt, at vi kan følge turisterne, hvor de er, og hvornår de er der. Her kan vi prøve at arbejde mere for at få dem bedre fordelt i en bredere geografi,” siger Signe Jungersted.