Stor dansk delegation til cruisemesse

0

Cruise CPHNi danske havne med på verdens største krydstogtmesse i Florida.

Repræsentanter for ni danske krydstogthavne deltager i disse dage i verdens største krydstogtmesse – Seatrade Cruise Global 2016 i Fort Lauderdale i Florida. Der er i alt 29 deltagere i Cruise Copenhagen Networks delegation, som også rummer skibsagenter og incomingbureauer.

”Det er den vigtigste internationale messe for krydstogtindustrien. Hvis man ikke er med her, melder man sig simpelthen ud af markedet. Der findes omkring 1.000 krydstogtdestinationer i verden, og konkurrencen er hård,” siger Claus Bødker, direktør for Cruise Copenhagen Network, til Stand By.

Ud over København er også havnene Rønne, Kalundborg, Fredericia, Aarhus, Aalborg, Skagen, Hundested og Helsingør med på messen, der har over 800 udstillere fra 93 lande og besøges af flere end 11.000 branchefolk. Den danske delegation er gået sammen med en næsten lige så stor svensk delegation om en fælles stand.

”Et krydstogtskib sejler ikke bare til en enkelt destination som Danmark, og derfor skal de omkringliggende lande og havne også være attraktive at besøge. Vi samarbejder tæt med landene rundt om Østersøen for at hæve kvaliteten i alle havnene, så det samlede produkt bliver bedre,” siger Claus Bødker.

Cruise Copenhagen Network består af over 50 partnere, der samarbejder om at styrke krydstogtindustrien i Danmark. Alene i København vurderes krydstogtindustrien at omsætte for 1,2 mia. kr. om året. Næste år ventes rekord i København med 850.000 krydstogtgæster. I år ventes 740.000 gæster.

Seatrade Cruise Global var tidligere kendt som Cruise Shipping Miami, men har ændret navn i forbindelse med flytningen til Fort Lauderdale.

DEL ARTIKLEN
  •  
  •  
  •  

Skriv en kommentar

Be the First to Comment!

Notify of
avatar
wpDiscuz