Ved sidste års møde- og eventmesse var der blandt andet uddeling af Møde & Event Awards. Foto: Madkastellet.

Stor dansk eventmesse udskudt til september

Den danske regering opfordrer til aflysning eller udskydelse af alle arrangementer med over 1.000 deltagere. Også derfor er Nordic Meetings & Events Expo, der skulle være denne måned i København, udskudt.

Regeringen og myndighederne opfordrede fredag til at alle arrangementer med deltagelse af mindst 1.000 deltagere aflyses eller udskydes – foreløbig til udgangen af marts.

Det får nu Kursuslex til at udskyde Nordic Meetings & Events Expo, der skulle være holdt i Forum Copenhagen den 25. og 26. marts med flere tusind deltagere over de to dage.

Nye datoer for det store event er nu sat til 2-3. september, oplyser Kursuslex.

I en mail til de mange tilmeldte til Nordic Meetings & Events Expo skrev Kursuslex’ administrerende direktør, Christian Guldager, blandt andet fredag formiddag:

”De seneste uger har Corona-virus og frygten for yderligere smittespredning stået allerhøjest på dagsorden.

For at undgå at udsætte nogen for smittefare, har vi derfor besluttet at udskyde Nordic Meetings & Events Expo og i stedet holde messen den 2. –  3. september 2020 i Forum.

Beslutningen er taget på baggrund af samtaler med mange gæster, udstillere og samarbejdspartnere, der alle haft forståelse for vores bekymring omkring Corona-virus. Langt de fleste har også været enige i beslutningen om at udskyde messen.”

Videre hedder det: ”Det er vores indtryk, at de danske sundhedsmyndigheder håndterer situationen særdeles professionelt, men naturligvis har langt de fleste virksomheder og organisationer indført restriktioner for, hvilke arrangementer, deres medarbejdere må/bør deltage i.”

Flere tusinde deltagere
Et arrangement af NMEE´s størrelse, som samler et par tusinde gæster – heraf flere udenlandske – kan være bekymrende for nogle, skriver Kursuslex og fortsætter:

Det er vores ønske, at Nordic Meetings & Events Expo 2020 skal være et positivt, lærende og inspirerende arrangement for den samlede møde- og eventbranche og netop den målsætning vil vi ikke kunne leve op til, hvis der mangler et betydeligt antal gæster og udstillere.”

Ny offentlig dansk hjemmeside med info om coronavirussen
I forbindelse med regeringen og myndighedenes nye tiltag mod coronasmitten er der oprettet en ny hjemmeside med informationer om virussen og situationen generelt. Hjemmesiden er: coronasmitte.dk

Relaterede artikler:

Stor forskel på niveau for firmarejser under coronavirus

Horesta: Tag coronavirus alvorligt, men undgå panik

De er kandidater til Danish Meeting & Event Awards