Tegning af det kommende Strawberry-hotel ved Liseberg i Gøteborg – hotellet forventes at åbne i 2026. Illustration via Strawberry.

Stor forlystelsespark får endnu et nyt hotel

Petter Stordalens hotelkæde Strawberry åbner sit 15. hotel i Gøteborg – det kommer ved den store forlystelsespark Liseberg, der fra næste år bliver helårsdestination med også et kæmpe vandland.

Ved Liseberg i det centrale Gøteborg kommer endnu et hotel, dog først i 2026 i form af et hotel drevet af Petter Stordalens hotelkæde, Strawberry (der indtil tidligere i år førte navnet Nordic Choice Hotels) – allerede i dette forår åbnede det nye Hotel Curiosa med 457 værelser, som forlystelsesparken står bag.

”Hotel Curiosa er første del af totrinsraket til 1,2 milliarder svenske kroner; fase to er vores store vandpark, Oceana, der åbner næste år tæt på hotellet, og som forventes at give 500.000 årlige gæster,” sagde danske Andreas Andersen, Lisebergs administrerende direktør, tidligere i år til Standby.dk – han forudså, at Liseberg i år tiltrækker cirka 2,5 millioner gæster, det samme som sidste år.

Ved siden af vandparken åbner også næste år oplevelsescentret World of Volvo, der ifølge Andreas Andersen svarer til Lego House i Billund, ligesom der i forvejen er Universum, et såkaldt science-center.

I alt investeres der 4,5 milliarder svenske kroner i Lisebergs nye Curiosa-hotel og kommende vandland samt World of Volvo. Sammen med Universum skal attraktionerne være med til at gøre Liseberg til en helårsdestination.

Nyt Strawberry-hotel åbner i 2026
Og i dag meddeler Petter Stordalens hotelkæde, Strawberry, at koncernen fra 2026 skal drive et nyt hotel ved Liseberg – som en del af Destination Liseberg. Hotelbygningen, der ifølge en pressemeddelelse får 217 værelser fordelt på 16 etager, vil være ejet af Fastighets Typographia.

I pressemeddelelsen siger Lisebergs administrerende direktør, Andreas Andersen: ”Lisebergs 100-årige historie er et resultat af engagerede mennesker. Jeg er derfor glad for, at det kommende Strawberry-hotel vil tilføre Liseberg yderligere hotelkapacitet – det er godt for både Liseberg og for Gøteborg.”

Selv siger Petter Stordalen blandt andet, at det kommende Strawberry-hotel ”med garanti bliver Gøteborgs mest charmerende hotel med en unik beliggenhed og karakter.”

Udover værelserne får hotellet også egen restaurant, mødelokaler, garage og så videre.

Selve hoteldelen af Strawberry består af over 225 hoteller i Norden; varemærkerne tæller Comfort Hotel, Quality Hotel, Clarion Hotel og Clarion Collection Hotel samt 40 såkaldte enkeltstående hoteller udenfor kategori, for eksempel Villa Copenhagen i København og fra årsskiftet også Copenhagen Admiral Hotel.

 

Relaterede artikler:

Strawberrys bonusprogram kobles til Hurtigruten

Liseberg: “Kapacitetsbegrænsninger giver gladere gæster”

Petter Stordalen overtager drift af dansk luksushotel