Stor fremgang i Billund Lufthavn

LUFTFART: Danmarks næststørste lufthavn havde i årets fire første måneder over 10 pct. flere passagerer end samme tid sidste år. Sidste måned var første april nogensinde med over en kvart mio. rejsende til og fra Billund, der forventer flere flyselskaber.

I årets fire første måneder havde Billund Lufthavn næsten 864.000 passagerer – en stigning på 10,2 pct. sammenlignet med samme periode sidste år.

Billunds lufthavnschef, Kjeld Zacho Jørgensen, siger til standby.dk: ”Fremgangen skyldes bl.a. nogle af de nye ruter, vi fik sidste år. Det er f.eks. de 11 Airbus A319, A320 eller A321 om ugen fra British Airways til London Heathrow – ligesom Finnair, der som BA er i Oneworld-alliancen, også sidste år åbnede daglig rute fra Helsinki til Billund. Antallet af passagerer på Finnair-ruten er fordoblet siden sidste år, hvorfor selskabet har indsat stadig større fly på ruten.”

De største ruteflyselskaber i Billund Lufthavn er dog målt i passagerer Ryanair fulgt af KLM, Lufthansa og Turkish Airlines.

I april benyttede 262.561 passagerer Billund Lufthavn. Det er en fremgang på 33.045 passagerer, svarende til 14,4 pct.

“Det er første gang, at der er mere end en kvart million passagerer i en april, og dermed følger april de seneste mange måneder med god passagerfremgang,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Udenrigsruterne stod igen for væksten.

206.966 passagerer er en stigning på 20,8 % eller 35.642.

“Helårsvirkningen af nogle af de nye ruter fra 2016 samt forbedrede passagertal på de enkelte fly er forklaringerne på den store fremgang. Generelt oplever vi, at flyene er godt fyldt op,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Indenrigstrafikken havde 9.757 passagerer, et fald på 1.662 svarende til 14,6 %.

“Ruten til København har haft en lidt vanskelig start på året, men er nu igen oppe på fem daglige forbindelser i hverdagene, hvilket giver bedre muligheder for såvel point-to-point passagererne som for dem, som skal videre ud af Københavns Lufthavn,” siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Danish Air Transports rute til Bornholm har haft en tidligere start end i 2016 og dermed helt naturligt også et højere passagertal.

Forventer flere flyselskaber

Billund Lufthavn deltog sidste måned i den årlige europæiske version af Routes-konferencen, hvor flyselskaber og lufthavne ”speeddater.”

”Det er altid godt at være på Routes; vi kom hjem med mange gode muligheder, vi skal arbejde videre med. På de to dage under Routes havde vi 25 møder med flyselskaber, hvor vi talte med nye mulige flyselskaber i Billund Lufthavn eller om flere ruter fra selskaber, der allerede flyver til Billund, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

Der går typisk et par år fra den første kontakt på Routes til en eventuel ny rute bliver en realitet. Kjeld Zacho Jørgensen gætter på, at fire-fem af møderne på årets Routes vil resultere i nye ruter.​