Stor hotelkæde overvejer dansk comeback

Muligheden for Accors tilbagetog til Danmark kommer i pressemeddelelse fra hotelkæden. Her oplyses, at Accors 18 hoteller i Sverige skal sælges og drives videre på franchisebasis og at en ny franchisebaseret ekspansion indledes i Norden.

 

Accor vil, skriver hotelkæden, ”bevare sit salgskontor for Norden i Sverige og at en ny ekspansionsfase skal indledes baseret på franchise- og driftsaftaler i Sverige, Norge og Danmark.”

 

Accor trak sig i 2006 ud af Danmark – dengang havde kæden seks hoteller i København. Flagskibet var 4-stjerende Sofitel Plaza ved Hovedbanegården, de to tidligere Spies-hoteller, Mercure Copenhagen og Mercure Richmond samt de mere ydmyge hoteller på Vesterbrogade under varemærket Ibis, Crown, Triton og Star. Accor havde været i Danmark i seks år – alle med underskud. Kædens seks hoteller har 600 værelser.

 

Accor er ifølge egne oplysninger verdens førende hoteloperatør. Kæden er i 90 lande med 4.200 hoteller under flere varemærker, har ca. 500.000 værelser og 145.000 medarbejdere på verdensplan.

 

Skrevet af Henrik Baumgarten