Stor hyldest til Royal Hotel

Royal Hotel markerede i går, torsdag, 50-året for sin åbning med en storstilet reception med flere hundrede gæster, bl.a. ambassadører, Københavns overborgmester, hotellets tidligere direktører, tivoli-gardister mm.

 

I sin tale hyldede hotellets direktør, Roy Al Kappenberger, bl.a. sin far, Alberto Kappenberger, der i over 20 år var den berømte direktør for hotellet, der regnes som verdens første boutique-hotel.
”Generelt er ”damen” i god form,” sagde Roy Kappenberger, der også takkede hotellets personale for dets store indsats gennem årene.

 

Blandt de øvrige taler var direktør for Rezidor-gruppen, som Royal Hotel hører under, schweiziske Kurt Ritter, samt Rezidors bestyrelsesformand, Urban Jansson – hvis bror, Mats, i øvrigt er koncernchef i SAS, samt Horesta-formand, Jens Zimmer Christensen.

 

I sin tale sagde overborgmester i København, tidl. minister Frank Jensen, bl.a.

”Royal Hotels betydning for København kan ikke overvurderes. Det var verdens første hotel med design og arkitektur i højsædet. København skal fremover have flere ikoner som Royal Hotel.”

 

Det var den danske arkitekt og møbeldesigner, Arne Jacobsen, der skabte det kendte hotel i Københavns centrum. Og ét af værelserne, 606, står stadig som det så ud ved åbningen i 1960.
For at reklamere for hotellet har Rezidor-kæden i disse måneder en kopi af værelse 606 i SAS’ business class lounge i Københavns Lufthavn.

 
Ved præsentationen af udstillingen i loungen, hvor der også kan ses en række af Arne Jacobsens berømte stole, bestik lavet til hotellet osv., sagde hotellets direktør, Roy Al Kappenberger, forleden til Take Off:

”Vi har stadig mange efterspørgsler på at bo i netop værelse 606. Nogle gange bor også andre gæster i værelset, men så fortæller vi dem på forhånd, at det er et specielt værelse, de skal overnatte i.”

 

Værelse 606 og Royal Hotel besøges ofte af bl.a. arkitekt- og designstuderende fra Europa og resten af verden.

 
Roy Kappenberger er i øvrigt søn af hotellets legendariske første direktør, Alberto Kappenberger, der boede med sin familie i en årrække på hotellet. Hotellets elegante restaurant på øverste etage, Alberto K, er opkaldt efter den første direktør. Ud over god mad morgen og aften, har restaurantens gæster nok den bedste udsigt over hovedstaden.
Restauranten, der åbnede i 2001, har en gennemsnitlig belægning på 80 %.

 
”Da hotellet åbnede 1. juli 1960 var kun tre af etagerne klar, der var hverken restaurant eller det store køkken, vi har i dag. Hele hotellet stod dog færdigt sidst på året i 1960. Dengang kostede værelse 606, som er en juniorsuite, ca. 250 kr. for en overnatning. I dag er prisen 3-4.000 kr. – men så er der også morgenmad i Alberto K med i prisen,” siger Roy Kappenberger.

 
Det har gennem årene været en vandrehistorie, at Roy Al Kappenberger er opkaldt efter hotellet, men navnet Roy stammer fra en af forældrenes gode amerikanske venner, mens Al er en forkortelse for faderens navn.

 
Rezidor-kæden med ca. 300 hoteller har bl.a. varemærker som Radisson, som Royal i København er en del af, samt fx kæden Park Inn…

 

Skrevet af Henrik Baumgarten