Stor interesse for Aer Lingus

Kilder i flyselskabet bekræfter, at Turkish Airlines skulle være ’meget interesseret i et køb, og fremstår dermed som et af flere internationale flyselskaber, som ’tager mål’ af det 75-årige irske flyselskab.

 

Også Abu Dhabis Etihad, som allerede ejer 3% af aktierne, er interesseret i at købe den irske regerings 25% aktiepost, som skal sættes til salg som led i en økonomisk aftale med EU og IMF. Hverken Etihad eller Turkish Airlines må eje mere end 49% af Aer Lingus, da de ikke er EU-medlemmer, men det må til gengæld Ryanair, som i forvejen ejer 30% af aktierne.

 

Til gengæld skal Ryanairs eventuelle overtagelse af Aer Lingus godkendes af konkurrencemyndighederne, som allerede tidligere har udtalt sig negativt på grund af monopol-risikoen.

 

Hverken Aer Lingus eller Turkish Airlines har ønsket at kommentere yderligere. Turkish Airlines har for nylig trukket sig ud af forhandlinger om køb af polske LOT.

Skrevet af Flemming Juul

x

Læs Også

Turismenyheder.dk skriver

Hotellers indtjening presset – Rygepolitik på skilte overalt – Tivoli fik overskud – Kulturforlig på plads – Arne Jacobsen i Kolding – Eminem i Parken

Hotelchef: Loyalitetsprogrammer er ren bestikkelse

De internationale hotelkæders loyalitetsprogrammer skal rettelig betegnes som bestikkelse. Det mener chefen for Supranational Hotels.

A380-levering forsinket mindst et halvt år

Flyproducenten kan se frem til betragtelige bøder, vurderer internationale nyhedsbureauer.

SAS får ny kommunikationschef

Troels Rasmussens efterfølger er hentet udenfor flykoncernens egne rækker, og kommer fra Jøp, Ove & Myrthu.

Banal regnefejl ryster Femern-planer

En kommende Femernbro er alligevel ikke så god en forretning, som Trafikministeriet havde regnet sig frem til.

CPH satser på fragten

Københavns Lufthavn har fragten som indsatsområde de kommende år.