Stor prisforskel på forlystelser

Undersøgelsen går ud på en vurdering af hvad det koster for en familie på to voksne og to børn at bruge en hel dag i en forlystelsespark. Der er medregnet entre, turpas, måltider, drikkevarer, samt is og kaffe undervejs, samt parkering, dr kan koste op til 120 kroner for otte timer.

 

Ikke overraskende for Kup! er det igen Tivoli i København, som topper listen med en samlet pris for hele ’pakken’ på 1.748 kroner.

 

Næstdyrest er Legoland, hvor familien må bøde 1.575 kroner for hele pakken. Her er det især entre og mad, der trækker prisen i vejret. Billigst blandt de undersøgte forlystelsesparker er Odense Zoo med en samlet pris på 1.102 kroner – over 600 kroner billigere end Tivoli. Her sparer man turpas, men mad og drikke er også forholdsvis billige.

 

Undersøgelsen er årligt tilbagevendende og Kup! konstaterer, at forlystelsesparkerne generelt har sat priserne i vejret siden sidste år – mest i Aalborg Zoo med 14% dyrere entrebilletter, men også i Randers Regnskov, Knuthenborg Safaripark, Faarup Sommerland og Zoologisk Have i København er priserne steget. Til gengæld er det blevet lidt billigere at komme i BonBon-Land og Tivoli. Tivoli har sænket prisen på entreen for børn og for deres turpas.

Skrevet af Flemming Juul