Plaza de España i Sevilla som byens borgmester vil lade udenbys turister betale for at komme ind og se. Wikipedia-foto: Carlos Delgado.

Stor spansk turistattraktion vil opkræve entré

Hvad det skal koste, er endnu ikke oplyst, men borgmesteren i den sydspanske by Sevilla vil afspærre byens største turistattraktion, Plaza de España, og opkræve entre for turister.

Plaza de España er største turistattraktion i Sevilla, hovedstaden i den sydspanske region Andalusien. Sevilla har et indbyggertal på omkring 700.000, men besøges årligt af over tre millioner turister; det gør Sevilla til den tredje mest besøgte spanske by, efter Barcelona og Madrid, skriver CNN.

Men der er for mange turister, mener byens borgmester, Jose Luis Sanz. Han vil gøre noget ved overturismen ved at afspærre den berømte, store Plaza de España i midten af byen. Pladsen er også en hot spot for kulturen med blandt andet koncerter og modeshows.

Turisterne er velkomne, men så må de være med til at betale for vedligehold af pladsen. De mange turister slider på attraktionen, lyder det fra borgmesteren, der naturligvis forsikrer, at adgang til Plaza de España fortsat vil være gratis for Sevillas borgere. Der nævnes ingen entrepris, hvornår en sådan skal træde i kraft og om den skal gælde hele året, eller kun for eksempel i sommerens højsæson.

Vil hellere have en turismeskat
”Vi planlægger at lukke Plaza de España og opkræve en entre af turister – pengene skal bruges til at finansiere pladsens bevarelse og vedligehold,” skrev borgmester Sanz forleden på det sociale medie X, tidligere Twitter. Han ledsagede sit opslag af en video med optagelser af skavanker på bygninger på pladsen og gadesælgere på pladsen.

Plaza de España er i øvrigt ikke særlig gammel, den åbnede i 1929 til den spansk-amerikanske udstilling, Ibero-American Exhibition, der blandt andet skulle fremhæve spansk arkitektur.

Ikke overraskende møder borgmesterens forslag om entre for at komme ind Plaza de España modstand. På X skriver blandt andet borgere fra Sevilla, at i stedet for en opkrævning for at komme ind på Plaza de España, burde byen i stedet indføre en generel turistskat – det vil også give byen flere indtægter, påpeges det.

I øvrigt er Andalusien med netop Sevilla, men også andre store byer som Grenada og Malaga, et af de områder i Spanien, flest danskere besøger. Det viser tal fra Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark.

Ifølge turistbureauet rejser 40 procent af danskerne til Kanarieøerne, øgruppen Balearerne med blandt andet Mallorca har 26 procent af de danske ankomster, mens Andalusien har 16 procent. I år forventer Den Spanske Stats Turistbureau i Danmark omkring 1,2 millioner danske ankomster til Spanien – samme tal som før pandemien.

 

Relaterede artikler:

Spanien ser fortsat fremgang af danske turister

Turistskat: Her indføres eller hæves afgifterne i år

Venedig klar med betalingshjemmeside for turister