Air China er sammen med China Eastern og China Southern de tre største flyselskaber i Kina, også på langruter. Her foto fra Københavns Lufthavn, hvor Air China sidste år åbnede ny rute fra Beijing.

Stor vækst hos kinesiske flyselskaber

I år flyver 29 kinesiske flyselskaber internationale ruter, blandt andet til Europa – for blot fem år siden var tallet 12. De kinesiske flyselskaber har nu over halvdelen af passagererne til og fra Kina.

Sidste år voksede den samlede mængde passagerer med kinesiske flyselskaber på ruter til og fra Kina med 14 procent sammenlignet med 2017. De seneste fem år har kinesiske flyselskaber mere end fordoblet antallet af udbudte flysæder til og fra Kina.

Det viser en ny, omfattende analyse fra CAPA – Centre for Aviation.

Alene denne sommer har 12 kinesiske flyselskaber langruter til for eksempel Europa – for fem år siden var tallet blot fire. Den kraftige vækst hos de kinesiske flyselskaber har blandt andet betydet, at de nu har over halvdelen af passagerne til og fra Kina.

Alene Kinas tre største flyselskaber, Air China, China Eastern og China Southern, har 61 procent af sæderne på internationale flyvninger til og fra landet – det svarer til cirka hver tredje flysæde, tallet medregner udenlandske flyselskaber. Hver af de tre nævnte store kinesiske flyselskaber har over 100 internationale ruter – i Asien, men også langruter til for eksempel Europa.

Sidste år steg antallet af udbudte flysæder til Kina fra udenlandske flyselskaber med syv procent – mens væksten hos de kinesiske flyselskaber samlet blev 15 procent. De seneste seks år har udenlandske flyselskaber øget med 55 procent flere sæder til og fra Kina, mens væksten hos de kinesiske selskaber i samme periode har været 122 procent, oplyser CAPA-analysen.

129 udenlandske flyselskaber i Kina
I alt betjener 129 udenlandske flyselskaber Kina – Cathay Dragon fra Hong Kong er størst, fulgt af de sydkoreanske selskaber Korean Air og Asiana samt Hong Kong Airlines, Thai AirAsia og japanske, All Nippon Airways.

Sidste år havde de kinesiske flyselskaber tæt på 75 millioner passagerer på deres ruter til og fra Kina, en stigning på 14 procent sammenlignet med 2017, viser tal fra de kinesiske luftfartsmyndigheder, CAAC.

Tilbage i 2012 havde de kinesiske flyselskaber 31,5 millioner rejsende på deres internationale ruter.

Relaterede artikler:

Helsinki får igen mere trafik til Kina

Kina kan overhale Frankrig som største turistmål

Boeing leverer B787 Dreamliner nummer 787