Kinesiske Juneyao Air begynder sidst i juni at flyve dagligt fra Shanghai til Helsinki med en Boeing B787-900 – pressefoto Finavia.

Helsinki får igen mere trafik til Kina

Lufthavnen i Helsinki har over 20 ruter til Asien – i sommerprogrammet åbner to kinesiske flyselskaber på Helsinki som dermed får op til 51 ugentlige flyvninger til otte lufthavne i Kina.

De kinesiske flyselskaber Tibet Airlines og Juneyao Air åbner i forbindelse med sommerprogrammet nye ruter til Helsinki fra Kina.

Tibet Airlines vil fra i dag, mandag, flyve fra Jinan to gange om ugen hele året med en Airbus A330-200, mens Juneyao Air fra 28. juni hele året dagligt vil betjene Helsinki-Shanghai med en Boeing B787-900 – Shanghai-ruten trafikeres allerede af Finnair.

Byen Jinan har syv millioner indbyggere og er hovedstad i Shandong-provinsen med omkring 100 indbyggere. Selve Juneyao Airlines har hovedlufthavn i netop Shanghai, hvorfra det betjener over 50 lufthavne rundt om i Kina.

Med de nye kinesiske selskabers åbning på Helsinki samt Finnairs øgning på blandt andet Hong Kong, kommer der i dette års sommerprogram op til 51 ugentlige flyvninger fra Helsinki til Kina, oplyser Finavia, der opererer de finske lufthavne, herunder Helsinki. I alt vil der fra Helsinki i dette års sommerprogram være ruter til disse byer i Kina: Beijing, Chongqing, Guangzhou, Hong Kong Jinan, Nanjing, Shanghai og Xi’an.

”Helsinki er  den nordeuropæiske lufthavn med flest flyruter mellem Helsinki og Asien. Flyselskaber beslutter sig for nye ruter baseret på efterspørgsel – Helsinki har et klart plus med sine mange direkte forbindelser til andre europæiske lufthavne,” siger Petri Vuori, direktør for salg og ruteudvikling hos Finavia.

Finnair øger på Asien
Alene Helsinkis største kunde, Finnair, har over 20 helårs- eller sæsonruter til Asien, herunder Bangkok, Hong Kong, Japan, Kina og Singapore. Oneworld-medlemmet Finnair flyver dog også vestpå – i forbindelse med årets sommerkøreplan kom der endnu en ny USA-rute, tre Airbus A350-flyvninger om ugen til Los Angeles.

Finavia oplyser også, at i forbindelse med sommerprogrammet i år kommer Finnair op på to flyvninger om dagen fra Helsinki til Hong Kong samt ti om ugen til japanske Kansai. Finnair har konkurrence på ruten fra Tokyo til Helsinki fra Oneworld-partneren Japan Airlines, der i fem år har fløjet mellem Tokyo Narita og Helsinki.

Sidste år passerede lufthavnen i Helsinki for første gang 20 millioner passagerer, totalt 20,8 millioner rejsende, en stigning på 10,4 procent fra 2017. 86 procent af passagererne i lufthavnen i Helsinki fløj på internationale ruter.

På langruterne til og fra Helsinki var der sidste år største vækst til Japan, Kina, Thailand og USA, oplyser Finnavia. I alt øgede passagertrafikken på Finavias lufthavne i Finland sidste år lige over ti procent sammenlignet med 2017.

Relaterede artikler:

Qatar Airways har øget fokus på Norden

Verden fik 3.765 nye flyruter i 2018

Københavns Lufthavn klar til ny langrute